Влада

У Житомирі суд відкрив провадження за позовом ФДМУ про повернення в державну власність «труби Медведчука»

15 June 2021, 15:37

Господарський суд Житомирської області відкрив провадження за позовом Фонду державного майна України про повернення у власність держави нафтопроводу «Самара – Західний напрямок».

Про це 8 червня повідомив сайт «Радіо Свобода» з посиланням на коментар пресслужби суду.

«Детективи провели дуже ретельне розслідування цього факту, на сьогодні є підозрювані в цій справі. Вчора Господарський суд Житомирської області відкрив провадження за позовом Фонду держмайна про повернення цієї труби у власність держави», – заявив директор НАБУ Артем Ситник у коментарі журналістам у межах форуму «Демократія в дії».

«Радіо Свобода» нагадує, що 19 лютого РНБО ухвалила рішення щодо повернення у державну власність частини нафтопроводу «Самара – Західний напрямок». Того ж дня РНБО вирішила запровадити санкції до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, зокрема, проти проросійського політика, народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. 23 лютого Вищий антикорупційний суд наклав арешт на частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», яка проходить територією України. ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» подало апеляцію на рішення суду, але Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила в її задоволенні. Нафтопродуктопровід «Самара – Західний напрям» має ділянку на території України довжиною 1433 кілометри, яка сполучає її з Росією та Білоруссю та тягнеться до західного кордону

В ухвалі Господарського суду Житомирської області про відкриття провадження за позовом Фонду держмайна зазначається, що позивач просить залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, Національне антикорупційне бюро України посилаючись на те, що факти та обставини, які будуть встановлені в ході розгляду справи можуть бути використані для виконання завдань Національного бюро. Також суд вбачає за необхідне направити судове доручення про надання правової допомоги (вручення документів) до компетентного органу Російської Федерації, бо позов подано також до іноземної особи, а саме до Південно-західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів, яка знаходиться за адресою: Російська Федерація, м.Самара, вул.Карбишева, буд.61в, оф.604.

Скріншот з ухвали суду

Підготовче засідання у справі призначили на 14 вересня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака (партія «Опозиційна платформа – За життя») та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – «112 Україна», NewsOne, ZIK.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд ФДМУ нафтопровід Медведчук санкції НАБУ  
Матеріали по темі