Місто

Облаштування скверу та ремонт тротуарів на Театральній виконуватиме фірма, що фігурує у справі про схему привласнення бюджетних коштів у Житомирі

16 June 2021, 14:34

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради має намір укласти угоду з ТОВ «Полісся Міськбуд» на капітальний ремонт тротуарів по вулиці Театральній з облаштуванням скверу. Вартість робіт - 5 млн грн.

За умовами тендерної документації, роботи з капітального ремонту на Театральній, від Великої Бердичівської до Київської мають бути виконані до 1 жовтня 2021 року. Джерело фінансування - місцевий бюджет.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

У технічному завданні вказано, що підрядник має виконати роботи з розбирання існуючого кам’яного поребрика біля дерев без повернення матеріалу, розібрати існуюче покриття, зняти рослинний ґрунт, установити новий кам'яний борт вздовж проїздної частини та вздовж зелених зон, улаштувати покриття з дрібнорозмірних фігурних елементів, а також виконати роботи з освітлення скверу на пересічені Київської та Театральної. Окрім того, підрядник має облаштувати сквер на пересіченні вулиць Великої Бердичівської та Театральної: провести освітлення, мережі водопроводу, замінити покриття на нову плитку, встановити лавки, урни та велопарковку.

Очікувана вартість закупівлі становить - 5,025 млн грн. Участь у тендері взяло три фірми: ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», ТОВ «Полісся Міськбуд» та ТОВ «АМУ-ГРУП».

Дешевшу на 250 тис. грн пропозицію ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит» відхилили, зокрема через те, що фірма не підтвердила у повному обсязі досвід виконання робіт, що свідчить про невідповідність кваліфікаційним критеріям.

У ТОВ «Полісся Міськбуд» тендерний комітет знайшов невідповідності, зокрема у складі тендерної пропозиції учасника було надано довідку про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають знання та досвід, від 19.05.2021 № 15, в якій зазначений директор – Паращенко Володимир Миколайович, проте наказ про його призначення на посаду відсутній.

20 травня поточного року замовник опублікував вимогу про усунення усіх виявлених невідповідностей, яку було задоволено. І вже 11 червня було опубліковано намір укласти угоду з ТОВ «Полісся Міськбуд».

ТОВ «Полісся Міськбуд» зареєстроване в Житомирі по вулиці Крошенська, 26. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал - 100 тис. грн. Власником та директором фірми є Володимир Миколайович Паращенко. До квітня 2019 року директором фірми був Савченко Олексій Володимирович.

Зазначимо, що Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому, у 2020 році здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні від 14 лютого 2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 5, ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним, шляхом зловживання службовим становищем. У справі зазначається, що УКБ Житомирської міської ради залучало підконтрольні йому фірми: ТОВ «УК “Комфорт- Буд”» та ТОВ «Полісся Міськбуд», директорами яких є товариші начальника управління. Зокрема, у 2019 році УКБ перерахувало ТОВ «Полісся Міськбуд» коштів в сумі 1 978 856 грн.

«Відповідно до інформації УСБ України у Житомирській області ОСОБА_1, начальник Управління капітального будівництва Житомирської міської ради (далі - УКБ) діючи за попередньою змовою, зловживаючи своїм службовим становищем і використовуючи надані повноваження та можливості, запровадив протиправний механізм, пов`язаний з привласненням та розтратою бюджетних коштів, що полягає у завищенні вартості будівельних робіт (завищення вартості будівельних матеріалів та включення у суму робіт суми «відкату») та отриманні сформованої таким чином «різниці» від підрядників, а також неофіційному залученні до виконання робіт своїх людей», - йдеться у матеріалах справи.

Встановлено, що сума «відкатів» від отриманих підрядниками коштів встановлена на рівні 5-7%, в окремих випадках сума розтрачених коштів на об`єкта будівництва перевищувала 50%.

1 червня 2020 року Хмельницький міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого Першого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань та надав дозвіл слідчим слідчої групи на проведення обшуку.

Станом на зараз, інформацію про завершення досудового розслідування та передачу цієї справи до суду у відкритих джерелах знайти не вдалося. Натомість зараз Корольовський райсуд Житомира розглядає справу відносно В’ячеслава Глазунова щодо порушення законодавства про закупівлю. Наступне засідання суду у цій справі призначене на 29 червня 2021.

Нагадаємо, 5 травня 2021 управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на капітальний ремонт вулиці Театральної на ділянці від вулиці Велика Бердичівська - до вулиці Київська, що в центрі Житомира. Очікувана вартість закупівлі становила - 5 млн 45 тис. 220 грн.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в 2021 році капітально відремонтують пішохідну частину вулиці Театральної. Також наприкінці березня 2021 року головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн розповідала, що у планах міської влади модернізувати сквер на розі вулиць Театральна-Бердичівська та укласти плитку до вулиці Київської.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Театральна ремонт тротуар сквер благоустрій тендер УКБ  
Матеріали по темі