Суспільство

У Житомирській області екологи нарахували агропідприємству понад 300 тис. грн шкоди за забруднення повітря, справу направили до прокуратури

17 June 2021, 12:54

Екологи провели перевірку стосовно дотримання вимог природоохоронного законодавства на одному з агропідприємств Житомирської області. За надмірні викиди повітря Товариству з обмеженою відповідальністю нарахували понад 300 тис. грн шкоди. Перевірка була ще у 2019 році, однак підприємство досі не відшкодувало завдані довкіллю збитки. Тож за справу взялася прокуратура.

Про це 17 червня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу ще в 2019 році проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «АГРОСОЮЗ», яке займається вирощуванням сільськогосподарських культур. Перевіркою встановлено, що товариством здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря під час експлуатації зерносушарки, автозаправного пункту, обладнання для обігріву приміщень за відсутності відповідного дозволу», – йдеться у повідомленні.

Товариству нарахували шкоду за забруднення атмосферного повітря та виставили претензію на загальну суму 300 тис. 475 грн.

Оскільки заподіяна шкода добровільно не була відшкодована, Інспекція направила матеріали до Житомирської обласної прокуратури для вжиття заходів представницького характеру щодо примусового стягнення завданої товариством шкоди.

Нині Новоград-Волинською окружною прокуратурою заявлено позов про стягнення на користь держави збитків, заподіяних товариством.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури 11 червня інформувала, що підприємство, про яке йде мова, знаходиться в селі Орепи Новоград-Волинського району.

«Установлено, що приватне товариство, яке займається вирощуванням зернових та технічних культур на орендованих землях поблизу с. Орепи Новоград-Волинського району, користується котельнею з твердопаливним котлом, зерносушаркою, автозаправним пунктом (бензин та дизельне пальне), 11 складами зерна тощо», – зазначала пресслужба прокуратури.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області у справі відкрито провадження.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2020 Державна екологічна інспекція Поліського округу інформувала про нарахування 1 мільйон 78 тисяч гривень шкоди за викиди забруднюючих речовин в повітря приватному підприємству «Чайківка», яке знаходиться в Радомишльському районі Житомирської області.

У кінці 2020 року Державна екологічна інспекція Поліського округу провела позапланову перевірку дотримання вимог законодавства про охорону атмосферного повітря приватним підприємством «Спортивний клуб «ЮКА», що на Житомирщині. За понаднормові викиди у повітря підприємству нарахували майже 1,3 млн грн шкоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: повітря забруднення екологія екологічна інспекція еколог атмосфера шкода штраф  
Матеріали по темі