Події

Подробиці пошкодження автомобілів на майдані Визволення у Житомирі: Toyota зачепила звисаючий дріт тролейбусної лінії, а він за інерцією вдарив ще два авто

18 June 2021, 12:07

Внаслідок обриву контактної мережі тролейбусної лінії, що був зафіксований 17 червня на майдані Визволення у Житомирі, пошкодження отримали три автомобілі: Toyota Avalon, Volkswagen Caddy та Volkswagen Passat. Відносно водія Toyota патрульні склали протокол: автівка зачепила дріт, який звисав, за інерцією провід ударив ще два автомобілі.

Про це Житомир.info 18 червня повідомили у пресслужбі патрульної поліції Житомирської області.

«Був обрив проводу контактної мережі тролейбусів. Водій автомобіля Toyota Avalon не був уважним за кермом та скоїв ДТП. Внаслідок цього провід за інерцією відлетів у авто, що також рухалися проїжджою частиною. Механічні пошкодження отримали Volkswagen Caddy, Toyota Avalon та Volkswagen Passat. Патрульні оформили протокол за статтею 124 КУпАП на водія автомобіля Toyota», – розповів пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.

Пресофіцер патрульної поліції також зазначив, що матеріали стосовно ДТП будуть, зокрема, направлені до відділу безпеки дорожнього руху, який має з’ясувати, чи були недоліки в утриманні вулично-шляхової мережі. Справу передадуть до суду, який і визначить, чи були у діях водія порушення ПДР.

Директор комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради Андрій Нечуйвітер в коментарі Житомир.info підкреслив, що на момент автопригоди дріт уже звисав над проїжджою частиною. Тобто, він упав не під час руху вказаних автомобілів, а раніше.

«Про причини пошкодження мережі нині говорити складно: можливо, був якась фізичний вплив, можливо, справа у зношеності – однозначно зараз сказати не можна, але цей дріт лопнув і повис. Коли водій їде і бачить, що цей дріт висить, то логічно було б, аби він його об’їхав та, можливо, викликав патрульних і повідомив про перешкоду. Але вийшло інакше: їде машина, чіпляє цей дріт, він починає коливатися і б’є інші дві машини. Тобто, провід не упав під час руху автомобіля, це сталося раніше, тоді, коли там нікого не було, на наше щастя. Така ситуація. Ми, звичайно, поїхали та відремонтували його», – пояснив Андрій Нечуйвітер.

Нагадаємо, в обідню пору 17 червня на майдані Визволення у Житомирі обірваний дріт тролейбусної лінії пошкодив автомобілі.

Як повідомляє Житомир.info, 5 грудня 2018 року біля Сінного ринку в Житомирі електроопора впала на припарковану машину. Того ж дня на засіданні виконкому заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська підтвердила, що стовп належить КП «ЖТТУ» і заявила, що власник може через суд отримати компенсацію за пошкоджене авто.

15 січня 2020 року суд виніс постанову, відповідно до якої власник автомобіля Opel Vivaro, на який впала електроопора, відсудив у трамвайно-тролейбусного управління 156 тис. майнової шкоди і 3 тис. грн моральної шкоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ тролейбусна лінія ДТП аварія майдан Визволення  
Матеріали по темі