Здоров'я

У житомирській обласній лікарні провели першу операцію з трансплантації нирки

21 June 2021, 15:30

У житомирській обласній лікарні імені О.Ф. Гербачевського 21 червня вперше провели операцію з трансплантації: пересадили нирку від батька до сина.

Про це повідомляють на сторінці Житомирської обласної ради у Facebook.

«Довготривале навчання, підготовка та професійність лікарів дала змогу здійснити цю революційну операцію. Це була подвійна операція з пересадки донорської нирки від спорідненого донора, а точніше від батька до сина.

Пацієнти, наразі, почуваються добре. Цей день ввійде в медичну історію області»- зазначив генеральний директор КНП «Обласна клінічна лікарня імені О. Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Богдан Леськів.

Цю подію називають знаковою та надзвичайною в історії трансплантології області.

«За минулий рік ми пройшли великий шлях: отримали ліцензію на трансплантацію від Міністерства охорони здоров’я, є рішення Кабінету Міністрів про включення нашої лікарні до переліку медичних закладів, що мають надавати медичну допомогу при трансплантації органів і тканин. І ось історична подія сталась. Дякую усім хто підтримував, дякую лікарям! Це дійсно революція»- зауважив Богдан Леськів.

Як повідомляв Житомир.info, 12 травня 2021 року у житомирській обласній лікарні відкрили реконструйоване нефрологічне, де проводитимуть трансплантації нирок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: операція трансплантація нирка обласна лікарня  
Матеріали по темі