Здоров'я

​У МОЗ розповіли, у які терміни необхідно провести ревакцинацію від коронавірусу

22 June 2021, 12:30

У Міністерстві охорони здоров’я, відповідаючи на найпоширеніші запитання, розповіли, в які терміни потрібно отримувати другу дозу вакцини проти коронавірусу.

Щеплення 2-ю дозою вакцини бажано робити у визначений термін:

  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech - 21-28 днів,
  • CoronaVac/Sinovac Biotech - 28 днів,
  • Oxford/AstraZeneca - 12 тижнів.

«У разі непереборних обставин введення другою дози можна зробити на 7 днів раніше зазначеного інтервалу для вакцин CoronaVac/Sinovac та AstraZeneca (Covishield/SKBio). Для вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech відразу зазначено «вікно», в межах якого можна зробити щеплення, – в період між 21-им та 28-им днем після введення першої дози», - повідомили в МОЗ.

Друга доза вакцини проти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, зараховується без необхідності її повторного введення або вакцинації спочатку.

Разом з тим у МОЗ України рекомендують вакцинуватись раніше або пізніше тільки у випадку крайньої потреби.

Нагадаємо, з 12 червня 2021 року в Житомирі на базі школи №6 запрацював центр вакцинації: за перші два дні роботи щеплення від COVID-19 отримали 1 912 житомирян, з них 1 572 – першу дозу вакцини CoronaVac і 340 – ревакцинацію AstraZeneca. За минулі вихідні, 19 та 20 червня, вакцину від коронавірусу отримали 1502 людини.

Про те, як проходить кампанія з вакцинації проти COVID-19 у Житомирі дивіться у програмі «Тема дня» на Житомир.info

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі центр вакцинації змінив графік роботи і буде працювати у вихідні, не зважаючи на святкові дні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус вакцина вакцинація щеплення центр вакцинації  
Матеріали по темі