Суспільство

​У Житомирській області запрацювали 14 літніх таборів: лабораторний центр перевірив воду та страви і відхилень не виявив

23 June 2021, 12:00

На території Житомирської області працюватиме 14 літніх дитячих таборів, 4 з яких – з цілодобовим перебуванням. Лабораторний центр дослідив у цих таборах зразки питної води та страв і жодних відхилень не виявив.

Про це 22 червня повідомила пресслужба ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«В цьому році, в області, планується функціонування 14 таборів, в т.ч. з цілодобовим перебування дітей 4 («Чайка» м.Андрушівка, «Соколятко» с.Скраглівка Бердичівського району, «Супутник» с.Іванівка, «Дзвіночок» с.Дениші Житомирський район), 10 пришкільних таборів з денним перебуванням дітей (м.Житомир, Олевський та Лугинський райони)», - йдеться у повідомленні..

Досягненням оздоровчого ефекту є різноманітне збалансоване харчування, достатнє забезпечення закладів питною водою гарантованої якості, якісними харчовими продуктами та організація належних і безпечних умов харчування дітей. Однією з найголовніших передумов збереження та зміцнення здоров’я підростаючого покоління є запобігання виникнення групових спалахів інфекційних хвороб і харчових отруєнь.

«З цією метою, в даний час, фахівцями ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», проводяться моніторингові лабораторні обстеження закладів оздоровлення та відпочинку дітей. За період їх роботи, станом на 18.06.2021 р. було відібрано і досліджено 8 зразків питної води за фізико-хімічними та бактеріологічними показниками, досліджено 20 страв на калорійність, 8 страв на якість термічної обробки, 19 зразків овочів на вміст нітратів, 14 страв на мікробне забруднення, досліджено 80 гігієнічних змивів на умовно-патогенну мікрофлору. Відхилень по лабораторних дослідженнях не виявлено», - повідомили в лабораторному центрі.

Моніторингові обстеження закладів оздоровлення та відпочинку дітей продовжуються.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2021 у Житомирській області проінспектували 36 пришкільних таборів, у кількох виявили порушення та склали протоколи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оздоровлення табір відпочинок інспекція перевірка дослідження лабораторний центр  
Матеріали по темі