Економіка

​Фірма, яка робитиме дорогу в Новограді-Волинському, виграла тендер у 40 млн грн на ремонт вулиці ще в одному райцентрі Житомирської області

25 June 2021, 13:00

Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА має намір укласти угоду з ТОВ «ПБС» на капітальний ремонт дороги в Коростені за 40,5 млн грн.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

У технічному завданні зазначено, що переможець торгів має до 31 грудня 2021 року, відремонтувати дорогу по вулиці Грушевського.

20 квітня виробничо-комерційна фірма «Урарту» подала скаргу до АМКУ про дискримінаційний характер тендерної документації, що порушує права скаржника. Зокрема, на думку фірми, дискримінаційним по відношенню до них (до потенційного учасника) є те, що аналогічним договором буде вважатись договір укладений протягом останніх двох років.

30 квітня АМКУ прийняв рішення зобов'язати департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації внести зміни до тендерної документації.

Виробничо-комерційна фірма «Урарту» зареєстрована в Житомирській області, місто Баранівка. Спеціалізується фірма на організації будівництва будівель, статутний капітал - 1 тис. грн. Власником фірми є Армен Азатович Сароян. Директором фірми з березня 2021 року є Крисюк Роман Анатолійович, який до жовтня 2019 року очолював управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА.

Очікувана вартість закупівлі становила 41,2 млн грн. У результаті аукціону ціна знизилася на 1%.

Конкурентами ТОВ «ПБС» на торгах виступили ще дві фірми: Виробничо-комерційна фірма «Урарту» та ПП «Автомагістраль» з дешевшими пропозиціями, однак їх відхилили.

Пропозицію виробничо-комерційної фірми «Урарту» відхилили, оскільки у складі тендерної пропозиції відсутня підтверджуюча інформація, що учасником вжито всіх необхідних заходів для отримання замовником відповідей на запити, щодо перевірки автентичності інформації зазначеної у рекомендаційних листах протягом не більше трьох робочих днів, а також відсутність інформації про дату виконання робіт у референс-листі.

Пропозицію ПП «Автомагістраль» відхилили, оскільки учасником не вірно застосовано усереднений показник кошторисного прибутку.

24 червня департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА опублікував повідомлення про намір укласти угоду з ТОВ «ПБС».

ТОВ «ПБС» засноване в 2004 році в Івано-Франківську. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 6 млн грн. Власницею фірми є Іванна Непик. Її пов'язують із Олександром Шевченком – колишнім директором курорту «Буковель» Ігоря Коломойського, який був депутатом Верховної ради України двох попередніх скликань, а наразі є депутатом Івано-Франківської облради від партії «За майбутнє». Олександр Шевченко у 2015 році підтвердив журналістам свою причетність до ТОВ «ПБС».

Як повідомляють «Наші Гроші», станом на 21 червня 2021 року ТОВ «ПБС» уклало в поточному році з Укравтодором угод на ремонт доріг загальною вартістю 1,5 млрд грн. Фірма не підпускає жодного конкурента до роздаткової на Прикарпатті, захопила лідерство у Волинській області та претендує на перше місце на Закарпатті.

Зазначимо, що це друга участь івано-франківської фірми у тендерах на Житомирщині, до травня 2021 року ТОВ «ПБС» участі у закупівлях в нашому регіоні не брало.

Нагадаємо, у квітні 2021 року народні депутати від Житомирської області направили депутатське звернення до голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка з проханням виключити з переліку ремонту вулицю Грушевського у Коростені та замінити на капітальний ремонт вулиці Київської в Житомирі. У Коростенській міській раді такими змінами були незадоволені та просили аргументувати.

Як повідомляв Житомир.info, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА 14 квітня опублікував намір укласти угоду з ТОВ «ПБС» на капітальний ремонт дороги в Новограді-Волинському за 52,3 млн грн. Договір уклали 1 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт дорога Грушевського Коростень ПБС тендер  
Матеріали по темі