Новини компаній

Аерозольна фарба в балончиках

28 June 2021, 14:10

Аерозольна фарба в балончиках - сучасний лакофарбовий матеріал, який застосовують для пластику, деревини, металу та інших поверхонь. Вона зручна, проста у використанні і здатна впоратися з різними завданнями. Її легко нанести на вигнуті, невеликі і важкодоступні місця. Під час фарбування не потрібні допоміжні предмети. Поверхня висихає практично відразу. Аерозольна фарба надає виробам стійкість до хімічних і механічних впливів.

cFMfcdY3m9CJ1XoVZ_Lqz_oWVge8ebDc66C2YlBn6KQRwduAKE_br_xuQ2OA6iuBmJ076FbZPmxlWlaxe-_W5nUh9JBjnYHU4oO_-PPdl-lk7DG8bI7UfLHpdG3znqMaEJVYUXJ5

Переваги та недоліки

Аерозольна фарба має ряд переваг:

  • легкість в застосуванні;
  • доступна ціна;
  • антикорозійні властивості;
  • рівномірність при нанесенні шару;
  • розширена гамма кольорів;
  • зручне зберігання і транспортування;
  • швидке висихання;
  • збереження естетичного зовнішнього вигляду протягом довгого часу;
  • тривалий термін зберігання.

Фарба для стін в балончиках має відмінне зчеплення з поверхнею і потрапляє навіть в найменші поглиблення, маскуючи нерівності.

Для отримання більш рівномірного шару рекомендуємо вибирати фарбу з регулятором спрямованості струменя. З її допомогою можна направляти суміш в горизонтальному і вертикальному положенні.

До недоліків аерозолю відносяться:

  • використання трафарету для отримання чітких меж зображення;
  • неможливість змішування декількох квітів для отримання нових відтінків;
  • виконання роботи при відсутності вітру;
  • неможливість змінити густоту за допомогою барвників.

Для фарбування поверхні фарбою з балончика будуть потрібні спеціальні навички, інакше можуть утворитися патьоки. Зверніться в магазин фарб Belife за детальною консультацією щодо використання продукту.

zkbKOXYE7HFAbubU1I6EFYvn4Kd-l8LBhftlvzcjzlf2iNWhRb0lBSLlKK7bu-2gxkME7VcgAaj7C-aT8W_Ikzz3UarHnKVbKhO4POrYj1e6j6T6BBeiiyH8GqgFLv_PXCliU5ry

Види фарб в балончиках

В залежності від основи аерозольні фарби бувають таких видів:

  1. Алкідні. Суміші відрізняються невисокою вартістю, але досить довгим висиханням і сильною токсичністю. Вони підходять для внутрішніх і зовнішніх робіт. Фарбування олійними фарбами краще проводити в приміщенні з мінімальною кількістю пилу в повітрі. Основна перевага алкидной суміші - отримання потрібного ефекту при нанесенні фарби в один шар.
  2. Алкидно-уретанові. Склади ідеально підходять для обробки деревини. Вони захищають поверхню від негативних факторів навколишнього середовища.
  3. Нитро-алкідні. Суміші висихають за 5-10 хвилин, на відміну від алкідних.
  4. Склади на водній основі. Склади захищають вироби від впливу ультрафіолетових променів. Їх головні переваги: швидке висихання і можливість видалення з поверхні теплою водою протягом півгодини після фарбування.
  5. Склади на масляній основі. Вони відмінно переносять високу вологість і низькі температури.
  6. Грунти та акрилові емалі. Суміші створюють довговічну, міцну і красиву поверхню. Їх необхідно наносити в кілька шарів, що вимагає навику при роботі.

Грунт з аерозолем дозволяє підготувати поверхню перед фарбуванням. Він здатний надати виробу напівматовий або матовий вид, глянсовий блиск.

Фарба в балончиках може мати додаткові ефектами:

  1. Металік. Така суміш додасть виробу блиск і металевий колір.
  2. Світіння. До складу фарби входять блискучі частіци.Флуоресцентние суміші світяться під дією ультрафіолетових променів.
  3. Камінь. Фарба імітує структуру мармуру, граніту та інших натуральних матеріалів.

Для фарбування металевих поверхонь знадобляться спеціальні фарби в балончиках по металу. Вони також бувають декількох різновидів:

  1. Температурні. Склади можуть витримувати від 300 до 700 градусів. Їх застосовують для фарбування поверхонь, які піддаються великому нагріванню.
  2. Суміші для простого металу. Вони підходять для фарбування автомобіля, холодильника та інших предметів.
  3. Антіультрафіолетовий лак. Склад використовується для обробки поверхні, яка знаходиться під впливом ультрафіолету.

Швидковисихаюча фарба в балончиках для фарбування металу представлена в трьох варіантах:

  1. Стандартна. Звичайний спрей, застосовуваний для фарбування різних поверхонь. Він дозволяє домогтися бажаного кольору. Для досягнення насиченого кольору досить одного шару.
  2. Фарба подвійного типу. Суміш призначена для фарбування та грунтування поверхні.
  3. Фарба потрійного типу. Склад використовується для фарбування, грунтування і захисту металевої поверхні від іржі.

Працювати з фарбами слід в рукавичках і окулярах на відкритому повітрі або в добре провітрюваному приміщенні.

dQYx7W0Mf-1aemKlRKggU-8qhEO-JSo16kYXqFVSYp0Dx40LlNbXcJB04AUc87NCdJHRzJY3HBLfLJKmdhZD-k-KwAzqOVqudHAAoXH5f_dBalij1vxBWHHaSJ5C5Xz9iIC-Fhii

Аерозолі для пластику

Для фарбування пластику зазвичай використовуються абразивостойкие склади. Вони містять поліуретанову смолу. Така фарба надає поверхні глянцевий блиск і володіє зносостійкістю. Для згладжування невеликих нерівностей застосовується структурна фарба. Щоб надати пластику бархатистість, потрібно використовувати тактильні суміші на основі акрилатів і поліуретанових смол.

Також для обробки пластику можна застосовувати акрилові фарби. Вони відрізняються високими адгезивними властивостями і містять ґрунтовку.

Рекомендації при покупці аерозольної фарби

При покупці продукції врахуйте наступні правила:

  1. Якщо доведеться працювати з пластиком, деревом або склом, то слід віддати перевагу акрилової фарби. Для фарбування металевих поверхонь краще використовувати цинкову фарбу з алюмінієм. Емальовані і керамічні поверхні рекомендуємо фарбувати складами з епоксидної смоли.
  2. Для декорування варто вибрати склад з додатковим ефектом, наприклад, матуванням.
  3. Якщо має бути фарбування поверхні, яка постійно буде знаходитися під сонячними променями, то слід придбати антіультрафіолетовий лак.

Важливо перед покупкою розрахувати нормативні витрати фарби. Склад необхідно наносити в 2-3 шари. Також при виборі варто визначитися, чи буде суміш використовуватися протягом довгого часу або ж вона потрібна тільки для короткострокового застосування. У другому випадку краще купити склад для тимчасового покриття і не переплачувати гроші на покупку дорогого аерозолю.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аерозольна фарба фарба  
Матеріали по темі