Новини компаній

Базальтова вата: особливості застосування в будівництві

29 June 2021, 13:05


Капітальне будівництво житлових будинків та інших об'єктів включає в себе такий етап, як тепло- і звукоізоляція. Для цих цілей використовують спеціальні матеріали, які здатні запобігати витоку тепла, проникнення вуличного холоду і шуму всередину приміщення. Одним з найбільш популярних видів ізоляційних матеріалів для будівництва продовжує залишатися базальтова вата, що має багато переваг у порівнянні з альтернативними матеріалами.

Переваги базальтової вати

Такий вид теплоізоляційного матеріалу використовується в будівництві найчастіше, що пов'язано з його численними перевагами, докладно описаними тут https://nasha-stroyka.com.ua/uk/bazaltovaya-vata/. Розглянемо найважливіші плюси кам'яної вати, що забезпечили їй велику популярність

  • низька теплопровідність;
  • відмінна вогнетривкість;
  • широкий діапазон температур;
  • екологічна чистота і безпека та ін.

Матеріал поставляється в різних формах і буває різної товщини і щільності. Ознайомитися з існуючими різновидами форм поставки ізолятора можна на сайті https://nasha-stroyka.com.ua/. Не залежно від вибору базальтової вати в рулонах, матах або плитах, як екологічний утеплювач вона створить безпечні та комфортні мікрокліматичні умови всередині приміщення, що утеплюється.

Сфера застосування кам'яної вати

Базальтова вата знаходить широке застосування в ізоляційних роботах і завдяки своїй універсальності може успішно використовуватися для захисту від теплових втрат самих різних об'єктів. Зокрема, кам'яна вата нерідко використовується для утеплення приватних будинків, дачних будівель, різних господарських об'єктів, а також застосовується при будівництві будівель і споруд складського, виробничого, торгового, адміністративного та іншого призначення. За допомогою кам'яної вати утеплюють вентильовані фасади будівель, трубопроводи, покрівлі, стяжку підлоги на горизонтальних поверхнях, а також плити перекриття між поверхами. Даний матеріал є провідним утеплювачем в стінових сендвіч панелях, які найчастіше використовують при будівництві швидкомонтованих будівель каркасного типу. Крім того, екологічно чистий утеплювач підходить і для ізоляції внутрішніх стін і перегородок для поліпшення звуко- і теплоізоляційних характеристик всередині приміщення. Дізнатися більше цікавих фактів про кам'яної вати і підібрати матеріал з потрібними характеристиками допоможе сайт asha-stroyka.com.ua.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кам'яна вата  
Матеріали по темі