Новини компаній

Курка, запечена з сиром

30 June 2021, 13:50

Курка, запечена з сиром — простий, але дуже смачний рецепт, який можна приготувати вдома за 40 хвилин! Куряче філе без шкіри й костей, запечене в бальзамічному соусі й натерте часником і пряними травами, залишається м’яким, соковитим і надзвичайно ніжним. А особливу нотку посмаку вносить твердий сир з молока, яким посипають готову страву перед запіканням!

60db38f9e4226.png

Як приготувати ароматну курку, запечену з сиром?

Приготувати таку страву зможе навіть початківець, адже зіпсувати ніжне куряче філе майже неможливо!

Інгредієнти:

  • Курячі грудки (4 шт.);
  • Твердий тертий сир (250 г)
  • Помідори Чері (200 г);
  • Дрібно нарізана червона цибуля (100 г);
  • Подрібнений часник (5-6 зубчиків);
  • Бальзамічний оцет (70 мл);
  • Оливкова олія (2 ст. л.);
  • Сушені ароматні трави (½ ч. л.);
  • Дрібно нарізана свіжа зелень (1-2 ст. л.);
  • Цукор (1 ст. л.);
  • Сіль (1 ч. л.).

Покрокова інструкція приготування:

    Спершу поставте духовку розігріватись до 220⁰С. Додатково можна увімкнути режим “Гриль”, аби запечена курка отримала апетитну золотисту скоринку.
  1. Викладіть курячі грудки в глибоку форму для запікання. Кожну з них полийте невеликою кількістю оливкової олії. Оливкова олія не тільки надає специфічний смак курячим грудкам, але й додатково зволожує їх, а також допомагає приправі прилипати до м’яса, уникаючи прилипання курки на дно форми для запікання.
  2. Залишилось приправити курку ароматними травами, сіллю, перцем і 1 столовою ложкою подрібненого часнику. Нанесіть приправу на кожну курячу грудку. Нарешті викладіть помідори й дрібно нарізану червону цибулю навколо курячих грудок у формі для запікання.
  3. В окремій посудині змішайте бальзамічний оцет, цукор і залишки подрібненого часнику. Після цього рівномірно полийте кожну курячу грудку отриманим соусом.
  4. Випікайте курку, запечену з сиром у попередньо розігрітій духовці приблизно 20-25 хвилин (в залежності від товщини курячої грудки) або до тих пір, поки вона посередині не перестане бути рожевою. Після цього посипте курятину сиром і продовжуйте запікати (або смажити) протягом 4-5 хвилин, допоки сир повністю не розплавиться, а курочка не стане приємного золотистого відтінку.
  5. Залишилось прикрасити готову страву й гарячою подавати до обіднього чи святкового столу. Посипте запечені курячі грудки свіжою зеленню й подавайте до столу відразу після запікання чи смаження.

Зверніть увагу, що для приготування курки, запеченої з сиром, можна обирати будь-який ароматний сирний делікатес. До прикладу, сир Грана Падано, купити який можна на сайті спеціалізованого інтернет-магазину ProCheese, подарує цій страві приємну солонувату нотку й пікантний аромат!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: курятина страва запікання  
Матеріали по темі