Події

ДБР завершило розслідування справи житомирського патрульного, який побив водія під час затримання

1 July 2021, 10:11

ДБР завершило досудове розслідування щодо житомирського патрульного поліцейського, підозрюваного у перевищенні службових повноважень та побитті водія під час затримання.

Про це 1 липня повідомила пресслужба Територіального управління ДБР у м. Хмельницькому.

«Слідчі Територіального управління ДБР Хмельницького за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції завершили досудове розслідування стосовно заступника командира роти Управління патрульної поліції в Житомирській області, який завдав тілесних ушкоджень громадянину під час затримання», – йдеться у повідомленні.

У ДБР нагадують обставини події: 3 листопада 2020 року під час нічного патрулювання у Житомирі поліцейський зупинив водія автівки за підозрою в керуванні напідпитку. Чоловік відмовився пройти перевірку на стан сп’яніння, а під час затримання почав нецензурно висловлюватися .

Після того, як патрульний надів водієві кайданки, він повалив затриманого на асфальт та почав бити. Чоловік спробував втекти, проте отримав ще кілька ударів гумовим кийком у живіт.

Через кілька годин затриманому водієві стало зле і його госпіталізували до лікарні. У нього виявили закриту травму живота.

Поліцейський підозрюється у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спецзасобів та спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура, оперативний супровід – Житомирське управління ДВБ Нацполіції України.

Зазначимо, що у Єдиному державному реєстрі судових рішень 6 квітня 2021 року була оприлюднена ухвала Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області про продовження строку досудового розслідування, у якій детально описані обставини події, що сталася 3 листопада 2020 року на вулиці Лятошинського у Житомирі.

Скріншоти з ухвали Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 6.04.2021

Нагадаємо, 10 лютого 2021 року в Житомирі молодшому лейтенанту патрульної поліції повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень та побитті водія.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 3 листопада 2020 року в Житомирі стався конфлікт між поліцейськими та водієм, прокуратура розпочала два кримінальні провадження. Житомиряни в соцмережах аносували акцію протесту. Пізніше патрульні прокоментували конфлікт з водієм: поводив себе агресивно і порушував громадський порядок.

5 листопада під стінами ГУНП у Житомирській області активісти влаштували акція протесту проти протиправних дій поліцейських. Передумовою акції був конфлікт, що стався вночі 3 листопада між патрульними та водієм автомобіля, який поліцейські зупинили для перевірки документів. До протестувальників вийшов начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник. Він запевнив, що не збирається нікого покривати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття бійка патрульний водій ДБР перевищення повноважень  
Матеріали по темі