Фоторепортаж

​Поляризаційні, фотохромні, дзеркальні: житомиряни у сонцезахисних окулярах. Фоторепортаж

1 July 2021, 14:57

Хоча синоптики і прогнозували на сьогодні дощову та похмуру погоду, на центральних вулицях Житомира можна зустріти багато містян у сонцезахисних окулярах. Різноманітних форм, розмірів та кольорів, цей модний аксесуар прикрашає обличчя ледь не кожного другого у цей день, і це - досить символічно, адже сьогодні, 1 липня, відзначають день винаходу сонцезахисних окулярів.

За словами вчених, цей аксесуар спочатку мав вигляд шматків кори або шкіри з невеликими прорізами. Їх кріпили на обличчя і вони захищали очі від сліпучого снігу. Більш схожими на ті, які ми зараз носимо, окуляри стали кілька століть тому. Їх скельця для затемнення вкривали лаком або фарбою. Тоновані сині та зелені лінзи намагалися використовувати для корекції зору. А справді масовими сонцезахисні окуляри зробив Наполеон - він замовив велику партію окулярів, вкритих сажею та лаком, для своїх солдат, які вирушали в Єгипетську експедицію.

Виходячи влітку на сонце, пам’ятайте, що сонцезахисні окуляри - не лише атрибут модного літнього образу, але й необхідна річ для захисту очей від сонячного випромінення. Найкращими для захисту від сонця вважають окуляри з позначкою UV400 – вони затримують 99% шкідливого опромінення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: окуляри  
Матеріали по темі