Влада

Нардепи обурені взуттям на підборах у жінок-військових, які будуть крокувати на параді до Дня Незалежності

2 July 2021, 11:04

Заступниця голови Верховної ради Олена Кондратюк висловила обурення намірами Міністерства оборони одягнути жінок-військових, які будуть крокувати на параді до 30-річчя Незалежності України, у взуття на підборах.

Про це вона сказала на початку пленарного засідання 2 липня – інформує пресслужба парламенту.

«Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Олена Кондратюк. У виступі йшлося про забезпечення рівних прав військових чоловіків і жінок. Олена Кондратюк висловила обурення намірами Міністерства оборони одягнути жінок-військових, які будуть крокувати на параді до 30-річчя Незалежності України, у взуття на підборах. Фото тренувань до параду виставлене на офіційному сайті Міністерства. Вона звернулася до органів влади з вимогою: «Провести службове розслідування і доповісти суспільству: хто прийняв таке рішення; відзвітувати, скільки витрачено коштів на закупівлю цього взуття із наших податків і хто понесе матеріальну відповідальність за це. Публічно вибачитися за таке приниження жінок перед своєю армією, ветеранками, які із зброєю в руках захищали і продовжують боронити незалежність і суверенітет нашої країни», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, розпорядженням Кабінету міністрів від 31 травня 2021 року затверджений план заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України. Зокрема, 24 серпня у Києві заплановано проведення урочистого концерту та параду військ на вул. Хрещатик та Майдані Незалежності (з прольотом авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів), артилерійського салюту на Трухановому острові.

Ввечері 1 липня Міноборони показало тренування дівчат, які залучені до параду на День Незалежності.

«На цьогорічному параді вся жіноча «коробка» буде представлена курсантками Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ). У 2018 році – це була змішана коробка, до якої входили дівчата з Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут і наші курсантки», − розповів викладач ВІКНУ майор Євген Балабушка.


Фото з інтернету жіночої «коробки» на параді 24 серпня 2018 року

Також Міноборони повідомило, що поблизу Чернігова проходить підготовка до параду на День Незалежності України.

«Понад тисячу військовослужбовців та майже 300 одиниць техніки зібрали на військовому аеродромі «Півці», що біля Чернігова, тренуватися для участі у параді з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України. Тренування на Чернігівщині буде тривати до 7 серпня. Далі колона переміститься до Києва, де продовжить відточувати дії уже під час генеральних репетицій на злітній смузі Антонова та безпосередньо на Хрещатику», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у День Незалежності, 24 серпня 2020 року, у Києві відбувся Марш Захисників України, в якому взяли участь майже пів сотні «коробок»: колони формувалися в парку Шевченка і рухались до майдану Незалежності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР парад Міноборони жінка День незалежності  
Матеріали по темі