Новини компаній

Вуличні світильники для краси та безпеки - критерії вибору

2 July 2021, 16:16

Популярність вуличних світильників зростає з кожним роком. Це зовсім не дивно. Вони універсальні, функціональні. Завдяки цим унікальним пристроям можна не просто освітити простір, але і створити чудовий ландшафтний дизайн. Крім того, від них залежить безпека населення у темний час доби. Тому, багато всесвітньо відомих виробників, що випускають освітлювальну техніку - Eglo (Австрія), Searchlight (Англія), Italux (Польща), Nowodvorski (Польща), Markslojd (Швеція) пропонують широкий арсенал вуличного освітлення. Асортимент світлотехніки від іменитих компаній представлений ліхтарями, бра, стовпчиками, прожекторами, підвісами. Таке різноманіття суттєво ускладнює вибір. Тим більше, що кожен з видів освітлювальних приладів має свої певні функції, які обов'язково слід врахувати при покупці. Щоб вибрати правильно, саме ті світильники вуличного освітлення, які ідеально підійдуть конкретним цілям, для початку необхідно ознайомитися з їхніми характеристиками:

Переваги

  • гранична міцність і надійність;
  • висока зносостійкість - не піддаються зовнішнім впливам і пошкодженням;
  • зручне використання;
  • мобільність;
  • великий функціонал;
  • тривалий експлуатаційний термін.

Матеріал виготовлення

При виготовленні освітлювальних приладів для вулиці застосовуються різні матеріали - метал і металеві сплави, пластик, скло особливої міцності, кераміка, дерево, декоративне каміння. Використання високоміцних якісних матеріалів значно впливає на експлуатаційні показники вуличної світлотехніки, водночас забезпечуючи їм довговічність.

Джерела світла

Для джерел світла використовуються - металогалогенні, галогенні, люмінесцентні, рідше лампи розжарювання. На сьогоднішній день найбільшого поширення набуло світлодіодне вуличне освітлення, яке має безліч примітних особливостей - компактність, висока світловіддача, економічність.

Різновиди

Існує безліч видів вуличних освітлювальних пристроїв. Але всі вони відрізняються призначенням і функціоналом:

  • ліхтарі призначені для освітлення великих прощ - автомагістралі, парки, міські площі;
  • світильники у вигляді кулі або циліндра з розсіюванням світлових променів. Вони переважно встановлюються в паркових зонах, на домашніх ділянках;
  • стовпчики з пластика, каменю, металу, заввишки до одного метра. Використовуються для освітлення садових доріжок, галявин, зелених насаджень.

Читаючи відгуки користувачів можна відзначити, що крім перерахованих вище вуличних світильників, останнім часом все частіше звертають увагу на підсвічування парканів.

Вуличні світильники на паркан - якісне доповнення до основного освітлення

Довгий час до світильників для парканів ставилися упереджено, вважаючи їх зайвою розкішшю. Але практика показала, що ці функціональні прилади відіграють значну роль в освітленні не тільки паркану, а й прилеглої до нього території. Водночас вони здатні одночасно впоратися з декількома завданнями:

  • освітлення під'їзду до гаражних воріт, дому. Тут бажано встановити два однакових світильника. У результаті чого освітлення буде достатнім, а дизайн будинку та прилеглої ділянки, тільки виграє;
  • комфорт і безпека. Камери відеоспостереження та датчики руху не зможуть дати чіткої картинки без джерела світла. Недорогі вуличні світильники, розташовані на паркані, вирішать і цю проблему;
  • декорування ландшафтних і архітектурних об'єктів. Освітлення парканів крім усього іншого, виглядає красиво, заворожуюче, а також допоможе виділити ландшафтні елементи, садові екзотичні рослини.

Основний критерій вибору

Головна функція вуличної освітлювальної техніки, незалежно від погодних умов, освітлювати темні простори. Так що, в першу чергу. слід звернути увагу на захисні особливості пристрою. Освітлювальні прилади випускаються з різним ступенем захисту, але найбільш оптимальним вважається клас IP65. Пристрої, що мають такий параметр, будуть служити довше, відмінно справляючись зі своїми обов'язками.

Де купити вуличний світильник недорого

Хочете мати в користуванні надійний, довговічний освітлювальний пристрій, то Вам варто звернутися до перевірених постачальників.

Компанія Svetilnikof надає свої послуги. Вибравши своєю спеціалізацією продаж освітлювального обладнання, інтернет-магазин svetilnikof.com.ua співпрацює виключно з іменитими брендами. Їхні вироби цінуються за чудову якість, дизайн, доступну вартість. Такий відповідальний підхід до трудової діяльності забезпечив компанії відмінні рекомендації, допоміг завоювати широку аудиторію покупців. У будь-який час доби кожен бажаючий, скориставшись послугами магазину, може вибрати будь-який предмет освітлення. Також тут можна замовити доставку, яка поширюється на міста Київ, Івано-Франківськ, Ужгород, Вінниця, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одеса та всю територію України.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі