Суспільство

У Житомирській області перевірили воду в кар’єрах, ставках та річках: майже у половині вода не відповідає нормам для купання. Перелік

6 July 2021, 12:31

У Житомирській області фахівці перевірили якість води у кар’єрах, ставках та річках, біля яких влітку масово відпочивають люди. Відповідно до висновків лабораторного центру, вода у майже половині з них не відповідає нормам. Зокрема, в одному зі ставків виявили яйця гельмінтів.

Повідомлення про якість води водоймищ та річок у межах здійснення моніторингу за місцями масового відпочинку на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого використання Житомирський обласний лабораторний центр оприлюднив 5 липня.

Зазначимо, що у трьох житомирських кар’єрах (Богунському, Соколовському та в районі Польової) вода відповідає вимогам.


Скріншоти з сайту ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»

Тож лабораторний центр не рекомендує купатися в місцях масового відпочинку рекреаційного та оздоровчого використання, де якість води не відповідає санітарним нормам.

Нагадаємо, станом на 25 червня 2021 року відповідно до моніторингу якості води на пляжах області, вода у річці Тетерів м. Житомир (гідропарк, дорослий та дитячий пляж) та в річці Случ м. Новоград-Волинський (пляж по вул. І.Богуна) відповідала санітарним нормам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пляж вода лабораторний центр ОЛЦ купання річка кар’єр  
Матеріали по темі