Події

​Пенсіонерка з Житомира після спілкування з «працівником банку» втратила 25 тис. грн

7 July 2021, 12:55

6 липня 70-річна житомирянка та 35-річний житель Черняхова довірились шахраям, які представились працівниками банку, і втратили кошти зі своїх рахунків.

Про це 7 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«6 липня до Житомирського РУ поліції звернулись двоє місцевих жителів із заявами про ошуканства. Заявники повірили в уже класичні історії від «працівників банків» про блокування фінансових карток та втратили загалом понад 40 тисяч гривень. Нині поліцейські встановлюють причетних до шахрайств та закликають жителів Житомирщини не довіряти невідомим телефонним абонентам», - йдеться у повідомленні.

Уранці до Житомирського РУ поліції звернувся 35-річний житель смт Черняхова та розповів, що через необачність втратив з банківського рахунку кошти. Напередодні до нього зателефонував невідомий та, назвавшись працівником служби безпеки банку, повідомив про блокування його картки через стороннє втручання. Співрозмовник запропонував убезпечити та розблокувати банківський рахунок дистанційно та у ході спілкування дізнався у чоловіка всю інформацію, необхідну для доступу до операцій з особистими коштами. Зрештою з рахунку заявника були здійснені електронні перекази на понад 15 тисяч гривень.

Цього ж дня про схожу ситуацію до поліції повідомила 70-річна житомирянка. Жінка також напередодні телефоном спілкувалася з «банківським працівником» та, вважаючи, що змінює паролі та додатково захищає свій рахунок, надала до нього доступ стороннім особам. У результаті пенсіонерка втратила майже 25 тисяч гривень.

«Нині у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст. 190 (Шахрайство) КК України поліцейські встановлюють причетних до правопорушень», - повідомили в поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2021 житомирянка за інструкцією шахрая, який представився співробітником служби безпеки банку, встановила мобільні додатки і втратила 60 тисяч гривень та ще й отримала кредити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство банк рахунок  
Матеріали по темі