Події

У селі Житомирської області горів будинок: аби потрапити всередину, пожежники розрізали ґрати на вікнах, але власника врятувати не встигли

7 July 2021, 13:37

У селі Козіївка Житомирського району (раніше - Коростишівський) в ніч на 7 липня загорівся будинок. Рятувальникам, які прибули на місце події, не відразу вдалося потрапити всередину житла, адже двері палали, а на вікнах стояли ґрати. Потрапивши у будинок, рятувальники виявили тіло власника.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Так, 7 липня, 00:06 год., до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному дерев’яному житлового будинку в селі Козіївка Житомирського району.

«На місці події бійці ДСНС встановили, що вогнем повністю охоплений будинок. Зі слів сусідів стало відомо, що всередині може знаходитися власник. Відразу потрапити до оселі можливості не було, адже дверний прохід був у вогні, а на вікнах знаходилися металеві ґрати. Врахувавши всі фактори ризику, керівник гасіння викликав на допомогу додаткові сили та засоби», – йдеться у повідомленні.

За допомогою бензорізу на одному із вікон рятувальники зрізали ґрати та у складі ланки газодимозахисної служби потрапили всередину будівлі. Там на підлозі однієї з кімнат вони виявили 57-річного чоловіка. Вогнеборці винесли його назовні та до прибуття «карети» швидкої надавали йому першу долікарську допомогу. Однак, на жаль, медики, які прибули до місця виклику, констатували смерть людини.

Спільними зусиллями двох відділень вогнеборців о 00:46 год. пожежу вдалося локалізувати та о 04:40 – ліквідували. Вогонь знищив будинок.

За попередньою версією, займання могло статися через коротке замикання електромережі або електропобутових приладів. Остаточні обставини надзвичайної події встановлюють фахівці.

Як повідомляв Житомир.info, 28 червня 2021 року в селі Соболівка Брусилівської територіальної громади Житомирської області виникла пожежа у господарській будівлі одного з домогосподарств, що належить 61-річній пенсіонерці. Під час загоряння вибухнув газовий балон, який знаходився у будівлі. 15-річний онук жінки та його товариш самостійно намагались загасити полум’я та отримали опіки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники Козіївка Коростишівський район  
Матеріали по темі