Місто

​Житомирян запрошують долучитися до масового запливу Teteriv Оpen та повболівати за плавців

12 July 2021, 15:02

Цієї суботи, 17 липня, у житомирському гідропарку пройде шостий турнір з плавання на відкритій воді «Teteriv Оpen».

Цього року спортсмени долатимуть дистанції: 6 км, 4 км та 2 км. Також організатори пропонують після основної дистанції подолати ще додаткові 2 км.

«У цьому році на «Teteriv Оpen» очікуємо таку кількість учасників, як і минулого року, близько 200-250 осіб. На вчорашній день було зареєстровано близько 120, але ще тиждень попереду і командні заявки приходять в останні дні. «Родзинка» цього року те, що ми зробили одноденний турнір, але він буде не менш цікавий через розмежування дистанцій. До обіду стартує 6 км і 4 км для старших. Діти попливуть 600 метрів. Після обіду 2 км буде для всіх охочих, тобто, хто до обіду плив 6 і 4 км, можуть пропливти ще 2. І наприкінці буде масовий старт для всіх охочих з пляжу, міста, хто може пропливти 300 метрів та хоче отримати гарні медалі «Teteriv Оpen», приходьте 17 липня, чекаємо всіх у Гідропарку», - розповідає президент спортивного клубу «Житомир Аква Мастерс» Ігор Кухарєв.


До участі в турнірі запрошують різні вікові категорії.

«Найменші діти, яких ми допускаємо – 9-10 років. Не дивлячись на те, що в чемпіонах допускають від 14 років, на турнірах, на розсуд організаторів, при дотриманні всіх заходів безпеки на воді ми можемо це зробити. Найстаріший учасник, не готовий сказати, чи буде стартувати, Костянтин Миколайович Щеглов, якому цього року 88 років, але ми дуже його попросимо і можливо він стартане. А так - 70-75 років старші приїздять», - розповів Ігор Кухарєв.

Змагання розпочнуться об 11:30 на дорослому пляжі, а о 16:30 розпочнеться масовий старт. Нагородження заплановане на 17:00. Всі учасники отримають медалі, для переможців передбачена грошова винагорода від спонсорів.

«Чим привабливий Teteriv Ореn? Це тим, що має класні стартові пакети. Це рюкзаки, які нам виготовляють наші партнери, водонепроникні, у яких потім можна зберігати своє взуття або плавальний костюм. Крута медаль, яку отримують всі учасники, крім масового старту. Будуть шапочки промарковані, маркуємо наших учасників, як триатлоністів, спеціально придбаними штампами. Ті, хто бере участь у масовому старті, який розпочнеться о 16:30 – це 300 метрів, обов'язково отримають медалі, вони прості, але теж з логотипом «Teteriv Оpen». Якщо ви володієте навичками плавання, обов'язково приходьте. Діти можуть долучатися з 10 років до масового старту, за умови дозволу від батьків і того, що дитина вже займалася плаванням та долала таку дистанцію. Тому що у нас беруть участь діти, але ті, які займаються плаванням», - розповіла начальниця управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міськради Ірина Ковальчук.

Якість води ніяк не впливає на проведення змагань, запевнила Ірина Ковальчук.

«Змагання відбувається незалежно від показників води, всі спортсмени йдуть до душу після подолання своєї дистанції. Перебування впродовж півтори години не впливають на здоров'я настільки категорично», - зазначила начальниця управління у справах сім'ї, молоді та спорту.

Усіх житомирян запрошують повболівати за плавців.

Нагадаємо, 26 червня 2021 у житомирському гідропарку найсильніші плавці країни змагалися за першість у чемпіонаті України з плавання на відкритій воді.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році в ювілейному турнірі Teteriv Open у Житомирі взяли участь понад 250 спортсменів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Teteriv Ореn турнір плавання Тетерів гідропарк  
Матеріали по темі