Місто

У Житомирі кілька десятків людей зібралися на мітинг біля ОДА: вимагають перерахунку пенсій колишнім силовикам

14 July 2021, 10:33

На початку робочого дня 14 липня біля будівлі Житомирської облдержадміністрації зібралося кілька десятків людей. Дехто тримає плакати з написами: «Житомирщина за перерахунок пенсій пенсіонерам МВС», «Державна система перетворила пенсіонерів силових структур у жебраків», «Житомирщина за перерахунок справедливих пенсій військовим, правоохоронцям, іншим силовим структурам».

Зазначимо, що акція – всеукраїнська. Так, за два дні до заходу, 12 липня, на електронну адресу Житомир.info надійшов лист з анонсом мітингу, організатором якого стала Координаційна рада ветеранських громадських об’єднань України. Мітинг цього дня мав відбутися і біля адмінбудівель у столиці.

«14 липня ветерани сектору безпеки й оборони України вийдуть на мітинг до будівель Верховної Ради та Кабінету Міністрів й передадуть свої вимоги очільникам відомств. Головні меседжі: надати гарантії пенсійного та соціального забезпечення», – йшлося у листі.

Організатори детальніше окреслили свої основні вимоги.

«Так, ветерани вимагатимуть у парламентаріїв ухвалити Закон № 2141, що скасовує ручне управління пенсіями Кабміном й дозволить робити адекватні перерахунки відповідно до вимог законів. Також протестувальники наполягатимуть на залучені їхньої спільноти до розробки спеціальних законів, що регулюють ветеранське життя. Ще одним з пунктів вимог є включення ветеранів військової служби до переліку осіб, що можуть бути поховані на Національному військовому меморіальному кладовищі, для чого необхідно внести відповідні зміни до Законопроєкту № 4225. Крім того, ветерани відстоюватимуть права на державну фінансову підтримку діяльності своїх об’єднань», – зазначено в листі-анонсі.

Нагадаємо, з 1 липня 2021 року набув чинності закон про збільшення розміру пенсії для постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг протест акція майдан Корольова силовик пенсія ветеран МВС  
Матеріали по темі