Економіка

​Уряд встановив для колишніх військовослужбовців та правоохоронців додаткові пенсійні виплати

14 July 2021, 15:39

Уряд під час засідання 14 липня підтримав рішення про встановлення щомісячних пенсійних доплат військовослужбовцям та працівникам інших правоохоронних органів. Додаткові кошти отримуватимуть майже 400 тисяч осіб.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

«За ініціативи Президента України Володимира Зеленського було ухвалено постанову, завдяки якій сотні тисяч військових та працівників інших органів правопорядку отримають додаткові пенсійні виплати. Через недосконалість законодавства з 2018 року велика кількість військових пенсіонерів не отримували індексації, що створило дисбаланс щодо пенсійного забезпечення, коли одні категорії громадян підпадають під індексацію, а інші — ні. Сьогодні цю ситуацію ми виправили», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами очільника Уряду, буде встановлено мінімальну пенсійну виплату в розмірі 3 854 гривні. Окрім цього, передбачається підвищення виплат для учасників бойових дій, які втратили працездатність.

Так, відповідно до проєкту Постанови «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб» з 1 липня 2021 року особам, яким призначено пенсію після 1 березня 2018 року до розмірів їх пенсій, встановити щомісячну доплату в сумі 2 000 грн.

скріншот з проєкту постанови


Прем’єр-міністр доручив невідкладно подати постанову з усіма розрахунками на розгляд Комітету Верховної Ради з питань бюджету.

Як повідомляв, Житомир.info, зранку, 14 липня у Житомирі кілька десятків людей зібралися на мітинг біля ОДА: вимагали перерахунку пенсій колишнім силовикам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсія пенсійні виплати військовий правоохоронець силовик МВС гроші  
Матеріали по темі