Новини компаній

Як вибрати генератор для приватного будинку і дачі?

19 July 2021, 15:54

Генератор електроенергії дозволяє забезпечити будинок або дачу незалежним електропостачанням. Часті перебої або відсутність якісної подачі електроенергії є основними причинами придбання генератора для будинку, а на дачі він рятує за умови, що дачна ділянка не підключена до центрального електропостачання.

Ринок пропонує великий асортимент видів генераторів. Щоб зробити правильний вибір і купити саме те, що підходить для вас, рекомендуємо вивчити особливості та переваги кожного тут storgom.ua/generatory-i-elektrostantsii.

Як визначити оптимальну потужність генератора

Генератори використовуються найчастіше на таких об'єктах, як приватний будинок, торгове приміщення, присадибна ділянка, будівельний об'єкт. І кожному об'єкту потрібен генератор з певною потужністю. Як її розрахувати, адже це головний технічний фактор, що впливає як на експлуатацію, так і на вартість пристрою. Необхідно зробити наступне:

  • Складіть всі показники підключених одночасно пристроїв;
  • До отриманої суми додаємо значення пускового струму;
  • І до отриманої цифри додаємо від 20 до 30% для запасу.

Таким чином, щоб не витрачати зайві гроші на паливо дуже потужного генератора, можна обійтися відповідним для вас з меншою потужністю. Так, наприклад для будинку підходить генератор на 3 кВт. Тільки варто обмежувати одночасне підключення і праски, і фена. Для дачі можна підібрати електростанцію на 5 кВт, яка зможе забезпечити й навіть свердловину з водою працювати безперебійно. Для будівництва потрібно звернути увагу на генератори з потужністю від 10 кВт і вище. Це дозволить працювати всім будівельним пристроям одночасно і прискорить будівельний процес.

Необхідна кількість фаз у генератора

Існують одне і трифазні пристрої, а також комбіновані електростанції. Для приватного будинку найчастіше купують однофазний пристрій. Щоб правильно підібрати, заздалегідь дізнайтеся, на скільки фаз потрібно буде підключати споживачів струму, щоб уникнути перекосу.

Які типи генераторів по виду палива існують

Вибирати той чи інший тип пристрою можна виходячи з власних уподобань щодо використання палива. Генератори бувають:

  1. Бензинові генератори. Цей вид найпопулярніший. Серед своїх переваг має:
  • Низький рівень шуму;
  • Доступна вартість;
  • Компактність і невелика вага;
  • Хороша функціональність при низьких температурах.

До недоліків відносять: неможливість більше ніж 8 годин працювати без перерви та вартість палива вище за ціною.

  1. Дизельні генератори.На вибір споживачам вони існують і в великих, і в мобільних варіантах. Великі моделі працюють з водяними системами охолодження, а маленькі з повітряними.

Перевагами дизельних пристроїв є:

  • Великий моторесурс до 40 годин;
  • Може працювати без зупинки дуже тривалий час;
  • Найбільш економічна витрата палива, тому вони набагато вигідніше бензинових.

Мінусами таких електростанцій виступають: високий шум, вартість самого генератора вище, ніж у бензинового.

Такі моделі часто застосовуються на виробництві. Вони використовуються як постійне джерело струму. Хоч і ціна їх вище, проте тривала експлуатація окуповується внаслідок економічності палива.

  1. Газові електростанції.Не особливо поширений тип генераторів. Їх необхідно підключати до газового балона, тому їх тривалість працездатності буде залежати від обсягу балона.

Виділимо основні переваги даних генераторів:

  • Найдовший термін експлуатації, завдяки тому, що газ не викликає корозії й не впливає негативно на метал конструкції;
  • Екологічність палива. На будь-якому виробництві це є головним плюсом при тривалому використанні.

Недоліком такого пристрою вважається висока небезпека використання газового балона. Його не можна віднести до безпечного виду генераторів.

Підбиваючи підсумки, хочеться зазначити, що вірно підібраний генератор буде довгий час забезпечувати необхідним електрикою то приміщення, яке цього потребує. Виходячи зі своїх потреб, фінансових можливостей і індивідуальних переваг, ви можете вибрати ідеальний для себе варіант.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: генератор  
Матеріали по темі