Місто

Троє спортсменів з Житомирської області представлятимуть Україну на літніх Олімпійських іграх 2020

19 July 2021, 17:33

Вже за кілька днів, 23 липня, в Токіо стартуватимуть літні Олімпійські ігри 2020. Представляти Україну на міжнародному рівні будуть троє спортсменів Житомирщини: Юлія Єлістратова, Владислав Мазур та Анастасія Четверікова. 19 липня у Житомирській ОДА зібрали спортсменів аби привітати та відзначити їх досягнення, своє напутнє слово сказав голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Хочеться вам побажати успіхів. Ви знаєте, Олімпійський принцип — головне не перемога, головне — участь. Дійти до Олімпіади — це пік. Ви справжні герої та молодці. Ви справжні амбасадори не тільки Житомирщини, а і України», — звернувся до спортсменів Віталій Бунечко.

Для триатлоністки Юлії Єслістратової це буде четверта Олімпіада. Житомирянка обіцяє зробити все можливе, щоб гарно виступити на змаганнях.

«Це вже для мене четверті Олімпійські ігри, але кожного разу це море емоцій, звісно я налаштуватися на змагання і обіцяю викластися на 100%, а потім планую п’яту Олімпіаду. Ми вже зробили основну роботу, підготовчу під Олімпійські гри, і відчуваю себе у непоганій формі. Дуже рада, що в нас три представники, я раджу їм насолоджуватися змаганнями. Той факт, що є ліцензії — це вже велике досягнення, іноді зайві хвилювання можуть заважати, бажаю викладатися та насолоджуватися», — каже Юлія Єлістратова.


Анастасія Четверікова представлятиме Україну у такому виді спорту, як веслування на байдарках і каное. Дівчина не приховує своїх хвилювань та зізнається, що готувалася до Олімпіади все своє спортивне життя.

«Насправді найважча підготовка вже йде зараз, це останні дні до вильоту, бо переналаштовуватимемося на інший час, іншу роботу, ми починаємо підготовку більш спритнішу. Уявлення не маю, що це таке Олімпіада, не була жодного разу, але в кого не запитала, всі кажуть, що це неабияка атмосфера. Це маштабніші для мене змагання, я до них готувалася все своє спортивне життя, і я дуже хочу привести своїй області, своєму місту, Україні золоту медаль. Для мого тренера не існує суперників з інших країн, для нього я суперниця сама собі, це мій час, якщо мені вдасться його покращити, це вже я перевищила саму себе. Україна — одна з найсильніших країн і ми будемо представляти її по максимуму», — розповідає Анастасія Четверікова.

Бердичівлянин Владислав Мазур змагатиметься у секторі для стрибків у довжину. Для виконання нормативу на Олімпіаду спортсмену не вистачило 8 см, але отримати ліцензію Владиславу вдалося завдяки відбору по рейтингу.

«Дуже довго чекав, весь сезон, і я розумів, що норматив великий, але є можливість дібратися по рейтингу. Три дні був на нервах, мені подзвонив помічник головного тренера, і привітав з тим, що я відібрався на Олімпіаду, тоді в мене впав камінь з плечей, емоції були просто нереальні. Потрапити на Олімпійські ігри не так просто, це вже досягнення, але дуже хочеться потрапити у фінал, в дванадцятку найсильніших спортсменів, я ставлю собі таку ціль», — розповідає Владислав Мазур.

Крім того, сьогодні, 19 липня, з професійним святом привітали тренерів Житомирщини. Це свято було запроваджене у цьому році указом президента України Володимира Зеленського.

Ігор Лонський є наставником легкоатлета Владислава Мазура. Він каже, що завжди мріяв, щоб його підопічний отримав шанс потрапити на Олімпіаду, а ще дуже вірить в його усіх.

«Відчуття дуже приємні, це було моєю мрією з самого початку моєї тренерської кар’єри. Я Владиславу можу сказати, що він молодець, незалежно від того, як він там виступить, він зробив дуже багато, і ми його любити менше не будемо. Нічого не казав йому і не буду, він знає що потрібно робити, і він зробить це добре», — каже Ігор Лонський.

Тридцять другі літні Олімпійські ігри пройдуть з 23 липня по 8 серпня в столиці Японії — Токіо. Вболівати за наших спортсменів можна буде на телеканалі «UA:Перший».

Нагадаємо, що з міського бюджету виділили 150 тис. грн житомирській тріатлоністці для участі в Олімпіаді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спортсмени Олімпійські ігри Єлістратова Бунечко  
Матеріали по темі