Здоров'я

Вакцина для всіх і без попереднього запису: як у Житомирській області працюватимуть центри вакцинації

21 July 2021, 17:55

З 22 липня у Житомирській області щеплення від COVID-19 можуть отримати всі охочі. Зокрема, в області працюватимуть п'ять центрів вакцинації.

«З 22 липня в Житомирській області працюватиме п’ять центрів масової вакцинації, які будуть здійснювати щеплення громадянам сім днів на тиждень в Житомирі, Бердичеві, Новограді-Волинському, Овручі та Коростені. А також 118 пунктів щеплення та 36 мобільних бригад. Інформацію про адреси розташування центрів вакцинації та пунктів щеплень можна дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua», - говорить перший заступник голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.


Аби отримати щеплення потрібно прийти до центру вакцинації, записуватися наперед через не потрібно.

«В області наразі доступні чотири вакцини: AstraZeneca, CoronaVac виробництва компанії Sinovac, Comirnaty від Pfizer та Moderna. Чотири види вакцини будуть завезені на пункти щеплення і центри вакцинації, люди мають право обрати з чотирьох вакцин. У нас працює «жива черга», люди які попередньо не записані на вакцинацію, але мають бажання, повинні просто знайти найближчий центр вакцинації, або пункт щеплення і вакцинуватися», - говорить Наталія Остапченко.

Заступник Житомирського міського голови Марія Місюрова наголошує, що вакцина – це єдиний спосіб побороти коронавірусну хворобу. Каже, що в центрі вакцинації ускладнень після щеплення не було зафіксовано.

«Найголовніше, що зараз є вибір, є доступ. Сьогодні ми будемо вакцинувати CoronaVac та Moderna. Якщо людина має сумніви або хронічні захворювання, потрібно звернутися до сімейного лікаря і можливо пройти обстеження. Ні однієї несприятливої події після імунізації тут зафіксовано не було. Було декілька звернень щодо підвищеного тиску та температури та панічні атаки, це практично 1-3 на день. Від завтра у нас буде чергувати карета швидкої допомоги, лікарі також мають навички надання невідкладної допомоги. Але, на щастя, ніяких випадків не було. Тут вакцинувалися вже близько 10 тисяч людей», - говорить Марія Місюрова.

Нагадаємо, з 20 липня стартував п’ятий етап вакцинації: Україна відкрила вакцинацію проти COVID-19 для всіх охочих. Цього ж дня Житомирська область отримала більш ніж 40 тисяч доз вакцини Moderna американського виробництва.

У Житомирі центр вакцинації з 22 липня працюватиме щоденно.

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня 2021 у Житомирі розпочав роботу центр масової вакцинації від COVID-19 на базі ЗОШ №6. З 10 липня в Житомирській області працювало вже 4 центри масової вакцинації: в Житомирі, Новограді-Волинському, Бердичеві та Овручі.

Як отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакацина щеплення центр вакцинації  
Матеріали по темі