Місто

​На ремонт приміщень штабу в центрі Житомира витратять майже 2 млн грн, на торгах була імітація конкуренції

22 July 2021, 12:13

Квартирно-експлуатаційний відділ міста Житомир 19 липня уклав угоду з ТОВ «Експертбудтрейд» на капітальний ремонт приміщень штабу по вулиці Великій Бердичівській, 17. Вартість укладеної угоди - 1,8 млн грн.

Про це йдеться на ресурсі Прозорро.

За умовами договору, відремонтувати планують приміщення будівлі № 11/2 (штаб), військового містечка № 11, по вулиці Великій Бердичівській, 17. Роботи мають виконати до 1 вересня 2021 року.

Очікувана вартість закупівлі становила 1,85 млн грн. Імітував конкуренцію на торгах ФОП Краснощоков Нікіта Сергійович який запропонував цінову пропозицію на 87 копійок дорожу від пропозиції переможця. Під час торгів учасники не конкурували та не змінювали свої цінові пропозиції.

Про те, що учасники між собою пов'язані, свідчить і тендерна документація ФОП Краснощокова. Він надає у своїй документації договір від 24 червня 2021 про надання послуг будівельних механізмів з ТОВ «Експертбудтрейд».

Також надає угоду, укладену 2 червня між ФОП Нікітою Краснощоковим та ФОП Романом Походенко, про надання послуг на виконання робіт упродовж року. У свою чергу, Роман Походенко є інженерно-технічним працівником ТОВ «Експертбудтрейд».

Ціни на будматеріали переможця торгів відповідають середнім цінам на ринку.

ТОВ «ЕкспертБудТрейд» засноване в 2018 році в Житомирі по вулиці Велика Бердичівська, 33. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал - 1 тис. грн. Власником фірми є Олена Шевчук, а директором Валентина Походенко. Брати участь у закупівлях фірма почала з серпня 2020 року, за цей час вона уклала угод на 26 млн грн, з яких 24 млн грн з КЕВ м. Житомир.

Краснощоков Нікіта зареєстрований як ФОП з січня 2020 року в Житомирі по вулиці Космонавтів. Основним видом діяльності підприємця є оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Брати участь у закупівлях підприємець почав з квітня поточного року, за цей час він уклав угод на 1 млн грн, з яких 598 тис. грн з КЕВ м. Житомир.

До цього учасники на закупівлях не зустрічалися.

Про те, як дві житомирські фірми ТОВ «Уютспецбуд» та ТОВ «УК Комфорт-Буд» разом беруть участь у торгах та по черзі підписують договори, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: штаб ремонт військове містечко тендер конкуренція  
Матеріали по темі