Суспільство

Лабораторний центр знову перевірив воду на пляжах у містах області: вміст кишкової палички «зашкалює» лише у Коростені

23 July 2021, 11:02

Фахівці вкотре провели аналіз води на пляжах у Житомирі та у містах Новоград-Волинський, Бердичів і Коростень. З’ясувалося, що вода повністю відповідає нормам лише на пляжі у Новограді-Волинському. Вода на пляжах у Житомирі «не склала іспит» за вмістом кисню, а от індекс кишкової палички в Тетереві у межах норми. Натомість у Коростені – «зашкалює».

Інформацію про якість води на пляжах (у межах здійснення моніторингу) станом на 21 липня надала ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

ОбластьНазва пляжу або точки відбору в їх межах, що мають офіційний статусНазва населеного пункту, для якого створений пляжНазва річки або поверхневої водойми (озера, ставок тощо), на якій він знаходиться

Якість води водоймищ

(відповідає або не відповідає за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками з позначенням рівня)

1.ЖитомирськаПляж «Дорослий» Гідропарк м. Житомир р. Тетерів

не відповідає: БСК5 - 6,4 мгО2/дм3 при нормі 6,0 мгО2/дм3

ХСК – 36,0 мгО2/дм3 при нормі 30 мгО2/дм3

2.ЖитомирськаПляж «Дитячий» Гідропарк м. Житомир р. Тетерів

не відповідає: БСК5 - 6,4 мгО2/дм3 при нормі 6,0 мгО2/дм3

ХСК – 36,0 мгО2/дм3 при нормі 30 мгО2/дм3

3.ЖитомирськаПляж по вул. Богуна м. Новоград-Волинський р. Случ

відповідає

4.ЖитомирськаПляж пров. Пляжний м. Бердичів р. Гнилоп`ять

не відповідає: БСК5 -10,7мгО2/ дм3 при нормі 6,0 мгО2/дм3

5.ЖитомирськаПляж загального користування ім. Горького м. Коростень р. Ужне відповідає: індекс ЛКП >240 000 /дм3 при нормі не більше 5000/дм3

У лабораторному центрі підсумовують: вода у річці Тетерів у місті Житомир (гідропарк, дорослий та дитячий пляж) та в р. Гнилоп`ять м. Бердичів (пров. Пляжний) не відповідає нормі за санітарно-хімічними показниками (хімічним та біохімічним споживанням кисню), а за мікробіологічними показниками відповідає нормативним значенням (індекс лактозопозитивної кишкової палички не перевищує норму, патогенних ентеробактерій не виявлено).

Відібрані зразки води з річці Уж у місті Коростень (пляж ім. Горького) не відповідають нормам за мікробіологічним показником, а саме: індекс лактозопозитивної кишкової палички >240 000 /дм3 при нормі не більше 5000/ дм3.

Вода в річці Случ у місті Новоград-Волинський (пляж по вул. І.Богуна) за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками відповідає нормі.

Нагадаємо, станом на 16 липня 2021 року що вода на жодному з п’яти досліджених пляжів (у містах Житомир, Новоград-Волинський, Бердичів і Коростень) не відповідала нормам: у деяких – за хімічними та біохімічними показниками (вміст кисню), в інших – за мікробіологічним (вмістом кишкової палички).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пляж річка вода купання лабораторний центр  
Матеріали по темі