Новини компаній

Вимоги до автоцистерн для перевезення нафтопродуктів

27 July 2021, 13:21

Для перевезення нафти і продуктів з неї прийнято використовувати спеціальні металеві цистерни. Автоцистерна — це спеціальне вантажне транспортний засіб, що має резервуар для перевезення рідкого палива. Нафтопродукти вважаються досить небезпечним вантажем, так як вони легко займисті і вибухонебезпечні. З огляду на цей факт, до цистерн пред'являється досить багато особливих вимог з безпеки і експлуатації.

Якісні контейнери і резервуари для палива, а також інше обладнання для автозаправних станцій в Києві і інших містах України можна купити, звернувшись в компанію «Власна АЗС».

Які вимоги пред'являються до автоцистерн

Автоцистерни для транспортування палива від виробника до АЗС умовно діляться на два типи:

  • Цистерни, які використовуються тільки для перевезення рідин.
  • Машини, що експлуатуються не тільки для транспортування, але і заправки іншої техніки. Вони комплектуються роздатковим краном, зливним насосом і іноді приладами обліку палива.

Вантажівки можуть перевозити відразу кілька різних нафтопродуктів за рахунок того, що всередині ємність може мати кілька відсіків.

Крім того, бензовози можна використовувати для перевезення не тільки світлих рідин, але і темних — бітумів. Правда, після цього цистерну потрібно буде обробити зсередини гарячою парою.

Згідно з правилами перевезення продуктів переробки нафти, автомобіль, що здійснює транспортування, повинен відповідати загальноприйнятим правилам. Певні вимоги пред'являються і до водія бензовоза.

За правилами безпеки потрібно дотримати такі моменти:

  • Повинна бути забезпечена пожежна безпека.
  • Водія потрібно забезпечити засобами індивідуального захисту.
  • Обов'язкова умова — розпізнавальні знаки (написи, таблички, маячки, що попереджають про небезпеку вантажу, що перевозиться).
  • Важливий момент — водій повинен мати спеціальний дозвіл — допуск до транспортування небезпечних речовин.
  • Максимально допустима швидкість руху автоцистерни повинна складати не більше 70 км/год.
  • Автоцистерни не можна встановлювати на автомобілі з двигуном, що працює на основі газу.
  • Важливі також цілісність, герметичність і надійність цистерни.

Для перевезення нафтопродуктів на поганих дорогах прийнято використовувати більш надійні автомобілі з 3-оснимі причепами. Представлені транспортні засоби оснащені спеціальними покришками і додатковими габаритними сигналами. У водія обов'язково повинна бути в дорозі пара запасних коліс.

Як і чим обладнується автоцистерна для перевезення палива?

Щоб експлуатація цистерни була законною і безпечною, вона повинна відповідати певним умовам. Резервуар повинен мати два вогнегасники порошкового типу, обсягом не менше п'яти літрів кожен.

На контейнері обов'язково передбачаються місця для знаків «Небезпечно» і «Обмеження швидкості», спеціального червоного ліхтаря, кошми і ємності з піском не менш, ніж на двадцять п'ять кілограм.

З боків, а також ззаду цистерни повинен бути напис: «Вогненебезпечно». Колір напису повинен бути яскравим, а розмір букв великим, таким, щоб слова були чітко видні з пристойної відстані. Всі ємності для перевезення палива обладнуються помаранчевими проблисковими маячками. Це своєрідні розпізнавальні знаки для інших учасників дорожнього руху та безпеку для водія. Також контейнер обладнується донним клапаном, яким можна було б управляти зовні.

Придбати потрібну і якісне обладнання для АЗС в Києві та інших містах нашої країни можна в компанії «Власна АЗС». Вас здивує хороший асортимент, прийнятна вартість і професійне обслуговування. Звертайтеся і переконайтеся в цьому самі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автоцистерна перевезення нафтопродуктів  
Матеріали по темі