Влада

Зеленський звільнив представників Житомирської області з керівних посад в СБУ

27 July 2021, 14:25

Президент Володимир Зеленський ухвалив низку рішень щодо посадовців Служби безпеки України.

Про це ввечері 26 липня повідомила пресслужба президента.

«Руслан Баранецький звільнений з посади першого заступника Голови СБУ та увільнений від виконання обов'язків керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України. Василя Малюка звільнено з посади першого заступника Голови Служби безпеки України – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Сергій Андрущенко звільнений з посади заступника Голови СБУ та переведений на посаду першого заступника Голови СБУ й керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки. Крім того, звільнено начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України Олексія Корнійчука та Віталія Монастирецького – з посади начальника Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області», - йдеться у повідомленні.

Основною метою Глави держави при ухваленні цих кадрових рішень є забезпечення готовності СБУ до системної трансформації, що відповідатиме змісту реформи відомства. Відповідний законопроект опрацьовується у Верховній Раді. Але вже зараз робота СБУ має посилюватися з урахуванням майбутніх змін. Держава потребує набагато інтенсивнішої діяльності СБУ у виконанні поставлених законом завдань.

«Жодної альтернативи реформі Служби немає й не буде. Щойно парламент проголосує за реформу, ми маємо почати трансформацію в перший же день, не втрачаючи часу на адаптацію до ухваленого рішення. Друге завдання – суттєва активізація боротьби з контрабандою. Темп роботи проти контрабанди, який бачимо зараз, не може нікого влаштовувати», – наголосив Володимир Зеленський.

За експертними оцінками, внаслідок діяльності контрабандистів держава щороку втрачає до 300 мільярдів гривень. Фундаментом для протидії такій деструктивній ситуації має бути посилення роботи СБУ.

Зазначимо, що двоє звільнених – Василь Малюк та Віталій Монастирецький – раніше працювали в управлінні СБУ в Житомирській області.

Василь Малюк, який народився та прописаний в Коростишеві, тривалий час був заступником начальника відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Житомирській області. Віталій Монастирецький, який прописаний в селі Тетерівка Житомирського району, ще наприкінці 2014 року був першим заступником начальника управління СБУ в Житомирській області, а з квітня 2015 року – радником патронатної служби голови Житомирської ОДА Сергія Машковського.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2020 року президент Володимир Зеленський звільнив з посади начальника управління Служби безпеки України в Житомирській області Олега Головаша, який був призначений в серпні 2019 року, та призначив на цю посаду Сергія Лисака. Новий очільник обласного управління СБУ прописаний в Ужгороді, власного рухомого чи нерухомого майна не декларує, за 2020 рік отримав 600 тис. 412 грн зарплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ звільнення Зеленський Малюк Монастирецький  
Матеріали по темі