Події

У селі біля Житомира травмувався чоловік: намагався загасити пожежу в господарчій будівлі, на яку вогонь перекинувся під час спалювання сміття

27 July 2021, 15:09

У селі Станишівка Житомирського району 26 липня чоловік зламав ногу, намагаючись самотужки загасити пожежу в сараї та гаражі. Вогонь на господарчі будівлі перекинувся з палаючого сміття, яке господар сам же і запалив.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«26 липня о 15:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в господарчій будівлі у с. Станишівка Житомирського району. Господар, який спалював сміття на своєму обійсті, помітив, що вогонь перекинувся на покрівлю гаража, розташованого під одним дахом з господарчою будівлею. До прибуття рятувальників чоловік самотужки намагався впоратися із займанням», – йдеться у повідомленні.

На місці події бійці ДСНС встановили, що вогонь охопив покрівлю господарчої споруди площею 75 кв. м., існувала загроза розповсюдження полум’я на автомобіль Audi, який знаходився у гаражі. Силами рятувальників о 16:12 пожежу локалізовано, а о 17:05 ліквідовано. Вогонь знищив покрівлю господарчої будівлі, але автомобіль вдалося врятувати.

Під час самостійного гасіння пожежі власник отримав перелом нижньої кінцівки. Лікарі, які прибули за його викликом, надали потерпілому медичну допомогу та госпіталізували до травматологічного відділення міської лікарні.

До ліквідації пожежі залучалося 10 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Остаточні обставини встановлюють фахівці.

Як повідомляв Житомир.info, 28 червня 2021 року в селі Соболівка Брусилівської територіальної громади Житомирської області виникла пожежа у господарській будівлі одного з домогосподарств, що належить 61-річній пенсіонерці. Під час загоряння вибухнув газовий балон, який знаходився у будівлі. 15-річний онук жінки та його товариш самостійно намагались загасити полум’я та отримали опіки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники Станишівка  
Матеріали по темі