Новини компаній

Зелень на балконі: види рослин і особливості посадки

27 July 2021, 15:09

Гілочки зелені - це не просто прикраса різних страв, а справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. Саме тому багато господині облаштовують у себе на балконі маленький город з різними видами таких рослин. Зробити це зовсім нескладно. Потрібен тільки відповідний посівний матеріал (наприклад, семена лука на перо), і трохи вашого вільного часу. Давайте розберемося, які культури вибрати, і що враховувати при посадці.

Яку зелень вибрати для вирощування на балконі?

Досвідчені садівники і городники сходяться на думці, що посадити в домашніх умовах можна практично будь-які види зелених рослин. Вони не такі вимогливі, як овочі та ягоди, а догляд за ними досить простий. Можна навіть купити насіння шпинату оптом https://xn--d1abagmkkfl1k.xn--j1amh/catalog/semena-shpinata/ і висаджувати великими партіями. Так ви забезпечите себе соковитою свіжою зеленню круглий рік.

Крім шпинату, для посіву в домашніх умови підходять також інші види рослин:

  • петрушка;
  • салат листовий;
  • м'ята;
  • рукола;
  • зелена цибуля на перо;
  • кріп;
  • чебрець;
  • базилік.

Дотримуючись кілька нехитрих порад, можна виростити будь-яку зелень зі списку і надовго забути про позбавленою смаку продукції з супермаркетів.

Що враховувати при посадці зелені на балконі?

Якщо ви вирішили створити міні-город із зелених рослин на балконі, тоді потрібно почати з пошуку надійного продавця насіння. Фахівці рекомендують купувати насіння зелені тільки у перевірених постачальників з хорошою репутацією. Це не обов'язково може бути звичайний магазин - в інтернеті є чимало перевірених майданчиків, де можна купити якісний посівний матеріал.

Для вирощування в домашніх умовах ідеально підійдуть ранньостиглі сорти. Після покупки відповідних видів зелені, можна приступати до підготовчих дій. Обов'язково підберіть хороший дренаж і грунт. У разі відсутності в ємностях для посадки спеціальних отворів, варто помістити під землю керамзит або інший матеріал з такими функціями. Далі варто підготувати насіння. Вони можуть потребувати додаткових обробках.

Коли всі необхідні маніпуляції виконані, можна приступати до посадки. У кожної культури насіння відрізняються за формою, розміром та інші особливості. Тому варто дотримуватися правил посадки, які підходять саме для них. Потрібну інформацію можна знайти на упаковці або уточнити у консультанта магазину насіння. Виконавши успішну посадку, залишається забезпечити оптимальний догляд. Він полягає в створенні потрібної температури і вологості, а також внесення добрив.

"Джерело: зеленыйдом.укр"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі