Політика

На сесії облради говорили про ганебні публікації газети «Житомирщина», яка судиться за орендоване комунальне приміщення

29 July 2021, 13:39

Голова консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Житомирській облдержадміністрації Михайло Сліпченко вимагає від обласної влади розібратися з газетою «Житомирщина».

Про це він заявив під час виступу на сесії Житомирської обласної ради 29 липня 2021 року.

«У нас на території Житомирської області, на території Житомирської обласної ради є друкований орган, який називається газета «Житомирщина». Ця газета пише на замовлення статті, де нівелюється подвиг наших захисників на фронті, значення Революції Гідності. Нещодавно на базі 95-ї бригади був проведений всеукраїнський вишкіл «Джура», а ця газета пише, що на базі 95-ї бригади готуються бойовики для захоплення нових територій. Я задаю питання депутатам обласної ради: ми можемо покласти край цьому свавіллю, що в нас структура, яка публікує замовні статті на користь Російської Федерації, винаймає в Житомирській обласній раді 270 метрів (приміщення) фактично за копійки. Обласна рада відмовила цій газеті в оренді, а вони подали в суд. Я закликаю обласну раду не продовжувати оренду тим структурам, діяльність яких спрямована на те, щоб дестабілізувати ситуацію в Житомирі і в країні в цілому», - сказав Михайло Сліпченко.

Голова обласної ради Володимир Федоренко погодився, що озвучене – неприпустимо.

«Ми зробили все від нас залежне, я особисто написав запити в Службу безпеки України. Ми дійсно не можемо допустити, що коли у нас восьмий рік війна такі неприпустимі, нелюдські речі відбуваються. Це терористичні прояви проти незалежності України, наших військових і особисто кожного з нас. Тому, відповідно, в цьому напрямку ми працюємо», - сказав голова облради.

Зазначимо, що в квітні 2021 року товариство з обмеженою відповідальністю «Редакція газети "Житомирщина"» звернулося до Господарського суду Житомирської області з позовом до комунального підприємства «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради про зобов`язання КП забезпечити для редакції газети реалізацію права на оренду з приміщень, які воно нині займає за адресою: м.Житомир, майдан ім. С.П.Корольова, 12.

Комунальне підприємство хотіло виставити продовження договору оренди приміщення на аукціон, але редакція «Житомирщини» вважає, що така форма продовжень оренди істотно порушує її права і негативно вплине на фінансовий стан, бо стартова вартість аукціонного лота – 8 тис. 200,12 грн (місячна орендна плата – ред.).

Скріншот ухвали господарського суду

Як повідомляв Житомир.info 25 лютого 2021 року десяток учасників російсько-української війни прийшли до редакції газети «Житомирщина»: чоловіків обурило, що видання розміщує відверто антиукраїнські статті, в яких називає Революцію Гідності державним переворотом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Сліпченко сесія газета Житомирщина суд оренда  
Матеріали по темі