Події

В Житомирській області чоловік вбив свою 23-річну дружину, а поліції сказав, що це самогубство

31 July 2021, 09:56

30 липня до поліції надійшло повідомлення про виявлення тіла 23-річної жительки селища Першотравневого Гладковицької територіальної громади. За висновком експертів смерть жінки настала через отримані ножові поранення. За підозрою в їх нанесенні поліцейські затримали чоловіка загиблої.

Про це 31 липня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«У ході першочергових дій поліцейські з’ясували, що тіло жінки знайшли у квартирі, де вона мешкала разом з чоловіком. За його словами, він повернувся уранці додому і виявив дружину з пораненнями на підлозі у кухні. Під час огляду місця події та фіксації усіх обставин працівники слідчо-оперативної групи Овруцького відділу поліції встановили, що на тілі жінки є ножові поранення. У подальшому також з’ясувалось, що між подружжям був затяжний конфлікт, а уночі з 29 на 30 липня давні образи спалахнули з новою силою», - йдеться у повідомленні.

Попередньо, поліцейські з’ясували, що у розпалі емоцій чоловік завдав дружині травми, що стали смертельними.Згодом намагався приховати обставини, зімітувавши ймовірність самогубства.

«Зібрані на місці події поліцейськими речові докази, а також висновки експертів під час попереднього огляду тіла жінки вказували на причетність до її смерті іншої особи. Відтак ми обґрунтовано запідозрили чоловіка, який плутався у своїх показах та суперечив сам собі. Лише згодом підозрюваний розповів про події тієї ночі. Нині ми перевіряємо отриману інформацію», - розповів начальник відділу поліції № 1 Коростенського райуправління Руслан Прищепа.

Наразі за вказаним фактом триває розслідування за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Призначено низку експертних досліджень. Підозрюваного, 29-річного жителя смт Першотравневого, затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

Нагадаємо, 29 липня Житомирський апеляційний суд змінив вирок суду першої інстанції та позбавив волі на 12 років Святослава Козака і Світлану Кустовецьку за умисне вбивство Юлії Козак, дружини Святослава.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області поліцейські розслідують вбивство 60-річного жителя Гришковецької громади: в липні 2021 року 50-річна співмешканка в розпалі конфлікту під час розпиття спиртного вбила чоловіка, а поліцейським сказала, що він наштрикнувся на косу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство ГУНП поліція  
Матеріали по темі