Події

Прокуратура знову судиться з місцевим підприємцем за ставок площею 7,8 га в Бердичівському районі

2 August 2021, 17:40

Бердичівською окружною прокуратурою заявлено позов про зобов’язання приватного підприємця звільнити водний об’єкт площею 7,8 га та земельну ділянку, на якій розташований став, що у Бердичівському районі.

Про це 2 серпня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Наразі Господарським судом Житомирської області у справі відкрито провадження. Установлено, що місцевий приватний підприємець тривалий час, із серпня 2012 року, орендував став та земельну ділянку загальною площею 7,8 га, вартістю понад 7,9 млн грн, що на території Закутинецької сільської ради. Коли ж у 2017 році строк дії договору оренди закінчився, орендар не повернув територіальній громаді водний об’єкт комунальної власності, натомість продовжив користування. Відтак приватним підприємцем порушено вимоги статті 34 Закону України «Про оренду землі» та іншого чинного законодавства. Окружною прокуратурою, з метою захисту інтересів територіальної громади, вжито заходів представницького характеру для припинення незаконного користування ставом об’ємом майже 100 тис. кую.м», - йдеться у повідомленні.

Провадження у справі за позовом прокуратури Господарський суд Житомирської області відкрив ухвалою від 27 липня 2021 року.

Скріншот з ухвали суду

Зазначимо, що за цей ставок прокуратура судилася з підприємцем ще в 2020 році, дійшли до Верховного суду.

Рішенням від 10 листопада 2020 року Господарський суд Житомирської області позов першого заступника керівника Бердичівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Семенівської сільської ради задовольнив: ФОП Шуберанський Леонід Тадеушович мав повернути Семенівській сільській раді Бердичівського району Житомирської області водний об`єкт, який знаходиться на території Закутинецької сільської ради, за межами населених пунктів (притока р. Гуйва, басейн р. Тетерів) орієнтовною площею 7,8019 га, об`ємом 94,0 тис.куб.м, на якому розташована гідротехнічна споруда - по типу водоскиду з широким порогом, одно пролітний, бутобетонний, шандори металеві розміром 1,2*2,0 м та земельну ділянку, на якій вказаний водний об`єкт розташований.

Підприємець подав апеляцію і постановою від 23 лютого 2021 року Північно-західний апеляційний господарський суд рішення суду першої інстанції скасував. Заступника керівника Житомирської обласної прокуратури оскаржив цю постанову у Верховному суді, але постановою від 25 травня 2021 року ВСУ залишив касаційну скаргу прокурора без задоволення.

Скріншот постанови Верховного суду

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2021 року Житомирський районний суд за позовом прокуратури ухвалив рішення про незаконність розпоряджень Житомирської райдержадміністрації та їх скасування, а також визнання недійсним укладеного в 2007 році договору оренди 1,4 га землі лісового фонду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура ставок Бердичівський район оренда суд  
Матеріали по темі