Фоторепортаж

Який вигляд має житомирський сквер, на який у 2019 році виділили майже мільйон, а в 2021 – ще два мільйони гривень. Фоторепортаж

3 August 2021, 15:26

Церква, старі пеньки, саджанці молодих дерев, біотуалет, велопарковка, сучасні тренажери та ігрові майданчики, плитка і ґрунтові доріжки – такий вигляд зараз має Мальованський сквер на розі вулиць Троянівська та Радивилівська.

На сесії Житомирської міської ради 17 червня під час внесення змін до бюджету Житомирської міської територіальної громади на 2021 рік ухвалили рішення виділити з бюджету Житомирської міської територіальної громади кошти на реконструкцію скверів і тротуарів. На капітальний ремонт благоустрою території з організацією скверу на перехресті вулиць Троянівська та Радивилівська (в т.ч. виготовлення ПКД) виділили 2 млн грн. Ці кошти були виділені у рамках 24 млн грн на 6 виборчих округів.

Тут вже було реалізовано два проєкти вартістю майже по пів мільйона кожен у рамках проєкту «Бюджет участі» 2019 року. Автором проєкту «Дитяча мрія» вартістю 473,1 тис. грн є Кропивницький Микола Петрович. Проєкт території здоров’я вартістю 500 тис. грн подавав Сорокопуд Михайло Васильович. Розпорядження про затвердження переліку переможців бюджету участі на 2019 рік мер Сергій Сухомлин підписав 23 січня 2019 року. Обидва згадані проєкти мало реалізувати управління капітального будівництва міської ради.

Договір на виконання реконструкції території та влаштування двох майданчиків на розі вулиць Троянівська та Радивілівська УКБ уклало наприкінці серпня 2019 року, за два об’єкти взявся один підрядник – ФОП Козачевський Михайло Павлович: спортивний майданчик він мав облаштувати за 458 тис. 004,72 грн, дитячий майданчик – за 430 тис. 886,94 грн.

На початку 2020 року Житомирська міська рада повідомила, що у Мальованському сквері з’явився громадський простір “з метою поліпшення комфорту дозвілля маленьких та дорослих членів територіальної громади”.

Зараз сквер дуже популярний, навіть в обідню пору велика кількість дерев біля ігрових майданчиків створює затінок для родин з дітьми та охочих позайматися на тренажерах. Не зважаючи на таку популярність, тут дуже чисто і майже немає сміття.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2021 року в Житомирі розпочали реконструкцію скверу на майдані Путятинський, біля «Скорботного янгола».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер Мальованський сквер реконструкція  
Матеріали по темі