Події

У Житомирській області суд виніс вирок водієві ВАЗ, який спричинив ДТП із загибеллю пасажирки: 3 роки ув’язнення та компенсація моральної шкоди

6 August 2021, 17:11

Малинський районний суд Житомирської області виніс вирок водієві автомобіля ВАЗ, який спричинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду. Чоловік, хильнувши вина, сів за кермо і дорогою біля одного з кафе підібрав жінку та вирушив у напрямку річки. Однак до місця призначення не доїхав: врізався у колоди, що лежали на узбіччі, а тоді у паркан. Пасажирка автомобіля, яка сиділа поруч з водієм, загинула. За скоєну ДТП керманича засудили до трьох років ув’язнення.

Вирок щодо вказаної кримінальної справи Малинський районний суд виніс 20 липня 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень його оприлюднили 21 липня.

Сама дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком трапилася 17 липня 2019 року в місті Малин. Водій автомобіля ВАЗ-21011 разом з пасажиркою, яка сиділа на передньому сидінні, їхав вулицею міста, не врахував дорожньої обстановки і наїхав на колоди, які лежали на узбіччі, після цього зіткнувся з парканом приватного обійстя. В ДТП пасажирка отримала тяжкі ушкодження, внаслідок яких померла у реанімації.

Скріншот з вироку Малинського районного суду від 20.08.2021

Обвинувачений свою вину визнав частково та розповів у суді про обставини події того ранку, зазначивши, що, перед тим, як сісти за кермо, він випив дві склянки вина.

«Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_1 свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав частково та показав, що 17.07.2019 року близько 3 годин ночі він на автомобілі «ВАЗ-21011», який придбав по довіреності, їхав від сестри додому, випивши перед цим 2 стакани вина. На вулиці Грушевського в м. Малині біля кафе «Париж» підібрав дівчину з пляшкою шампанського. З нею провів деякий час і приблизно о 5 годині вона попросила відвезти її до річки. На цю пропозицію погодився і на автомобілі повіз її до річки. Ремені безпеки не застосовували. Коли виїхали на вул. Шевченка м. Малина, то рухався зі швидкістю 50 км/год. Позаду також рухався якийсь автомобіль. Біля одного з будинків побачив колоди і тому скерував автомобіль ближче до центру дороги. Коли під`їхав до колод, то пасажирка смикнула його за праву руку. У зв’язку з цим він крутнув кермо в право і зачепив одну з колод правим колесом. Від цього машину кинуло в сторону і вона вдарилась в паркан», – йдеться у матеріалах суду.

Мати загиблої розповіла у суді, що близько 9-ї вечора перед трагедією її дочка пішла з дому. А наступного дня опівдні додому прийшли працівники поліції, проте вона, мати, у той час була в управлінні пенсійного фонду. Тож правоохоронці звернулись до сусідки та показали фотографію дочки. Вона й упізнала загиблу.

Один зі свідків розповів, що «перед зіткненням з колодами автомобіль обвинуваченого рухався дуже близько до обочини і траєкторію руху не змінював, хоча на цій вулиці проводились дорожні роботи і деякі ділянки дороги необхідно було об’їжджати».

«Швидка», яка прибула на місце події, госпіталізувала жінку до реанімаційного відділення. Вона була без свідомості та буквально протягом години померла. При дослідженні у загиблої виявили численні травми, які і стали причиною смерті.

Потерпіла також звернулася до суду з цивільним позовом: просила стягнути з обвинуваченого 300 000 гривень моральної шкоди на користь малолітніх дітей – по 100 000 гривень кожному, а також прохала стягнути на користь дітей померлої шкоду у виді щомісячних платежів в розмірі 1391 гривня кожному.

Врешті, суд ухвалив визнати чоловіка винним у скоєнні злочину та призначити йому покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки. Позов про моральну шкоду задовольнив частково.

Скріншот з вироку Малинського районного суду від 20.08.2021

Нагадаємо, рано-вранці 17 липня 2019 року в місті Малин Житомирської області 34-річний житель району, рухаючись вулицею Шевченка, скоїв наїзд на дрова, що лежали на узбіччі, унаслідок цього втратив керування та зіткнувся з бетонною електроопорою біля паркану приватного обійстя. В ДТП тяжкі травми отримала пасажирка, яка за годину померла у реанімації. Поліція просила допомогти встановити її особу.

Фото поліції, зроблені на місці ДТП 17.07.2019

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія Малин ВАЗ пасажир сп’яніння п’яний водій вирок суд  
Матеріали по темі