Новини компаній

Сівалки точного висіву: різновиди техніки та її особливості

9 August 2021, 13:30

Сівалки — механізовані пристосування для рівномірного висіву аграрних культур до ґрунту. Такі пристрої полегшують обробку великих територій та суттєво економлять час фермерів.

За допомогою сівалок виконується автоматизований посів насіння у ґрунт. Додатково деякі моделі здатні поширювати добрива та інші органічні речовини по всій площі поля. Виробництво механізмів здійснюється з використанням антикорозійного і зносостійкого матеріалу, що захищає машини від впливу частих весняних дощів. Сильний вітер не перешкоджає функціонуванню посівного обладнання: насіння точно розподіляються на необхідну глибину. Середня швидкість руху таких машин дорівнює 6–10 км / ч.

Конструкція сівалок

Посівна машина складається з наступних конструктивних елементів:

● рамний каркас — забезпечує агрегування з трактором за допомогою кріпильних пристроїв;

● тара (банки, ящики) — використовуються для зберігання посівного матеріалу;

● висіваючі апарати — доставляють насіння з ємностей до лунок;

● дискові сошники — утворюють борозни в ґрунті;

● накриваючі елементи — закривають поглиблення з зерном, а також згладжують поверхню землі.

Робота сівалки https://agrimatco.ua/category/sivalki-tochnogo-visivu може бути вдосконалена за допомогою бункерів з добривами, а також розподільчих роликів та ворушилок для ідеального поділу посадкового матеріалу. Наявність додаткових функцій залежить від моделі конструкції. Наприклад, деякі механізми мають одночасно два типи ящиків: тара в передній частині пристрою призначена для посівного матеріалу, ємності в задній частині — для добрива.

Конструкції для висіву за принципом роботи поділяються на два типи: механічні і пневматичні. Сівалка першого різновиду захоплює посівний матеріал за допомогою пальцевого механізму. Зерно подається на конвеєрну смугу, а потім — у посівні борозни. Такі пристрої часто мають великі насіннєві бункери (до 70 л), які скорочують час простою машин.

Особливості пневматичних сівалок

Агрегати такого типу заносять зерна до отворів висівного диска за допомогою підвищеного тиску. При цьому регулювання повітряних заслінок на бункерах дозволяє працювати з культурами будь-якого калібру.

К безпосереднім перевагам цих агрегатів відносяться:

● якісна обробка території;

● простота налаштування під необхідний розмір посадкового матеріалу;

● точна глибина висіву;

● рівні інтервали між зернами;

● відсутність пропущених зон на території проведення робіт.

Дане посівне обладнання працює за таким принципом: рухомі сошники проробляють борозни в землі, висіваючі апарати поміщають зерна або добрива на певну глибину. Потім робочі елементи накривають насіння ґрунтом і вирівнюють поверхню обробленої території.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі