Здоров'я

Кількість щеплених від коронавірусу освітян у Житомирській області не дотягує до 80%, а міністр освіти наголошує, що вакцинація є добровільною

11 August 2021, 11:16

Кількість вакцинованих працівників закладів освіти Житомирської області наразі не дотягує до 80% бар’єру, при якому заклади освіти зможуть працювати у повноформатному режимі, незалежно від рівня епідемічної небезпеки в регіоні. Втім міністр освіти Сергій Шкарлет запевняє, що освітній процес в Україні триватиме при будь-якій епідемічній ситуації, і наголошує, що вакцинація від коронавірусу є добровільною.

За словами першої заступниці голови Житомирської ОДА Наталії Остапченко, наразі у Житомирській області максимальний відсоток вакцинованих освітян становить 43%.

Про це вона розповіла 11 серпня під час брифінгу, що відбувся біля центру масової вакцинації у Бердичеві.

«Хотіла б звернулися до усіх працівників освіти, тому що ми знаємо, що 80% освітян до навчального року повинні бути вакциновані. У нас в області цей процес триває, але не так активно, як би нам хотілося. На жаль, ми констатуємо факт, що 80 % бар’єр ми ще далеко не подолали. Максимальний відсоток вакцинованих працівників освіти у нас становить 43%, а цього недостатньо для того, щоб ми з впевненістю увійшли в новий навчальний рік. Тому хочу звернутися до працівників освіти, щоб вони не зволікали. Усе, що потрібно від охорони здоров’я, від посадових осіб, ми зробили. У нас є чотири види вакцин, їх достатньо. Будь ласка, організуйтеся і отримайте щеплення, тому що це дуже важливо», - зазначила Наталія Остапченко.

10 серпня пресслужба Міністерства освіти і науки повідомила, що міністр Сергій Шкарлет в ефірі програми «Сніданок з 1+1» зазначив, що при будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме. Якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми - змішана чи дистанційна, і діти продовжуватимуть навчання.

Міністр розповів, що МОН спільно з Міністерством охорони здоров'я опрацьовує різні варіанти організації освітнього процесу, щоб він був безперервним і відбувався в безпечному середовищі.

«Наразі планується, і нам би звичайно хотілося, щоб діти 1 вересня розпочали навчання в повноформатному режимі. Далі все залежатиме від епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні. При «зеленому» рівні здобувачі освіти зможуть відвідувати заклади освіти в очному форматі з дотриманням протиепідемічних заходів. При переході на наступні рівні епідемічної небезпеки для повноцінної роботи закладу освіти потрібно мати не менше 80% повністю вакцинованого персоналу. Наголошую, що вакцинація добровільна. Ніхто не має права примушувати до цих дій», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Відео МОН

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня 2021 на засіданні уряду міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що при посиленні карантину навчальні заклади продовжуватимуть працювати у звичайному режимі лише за умови наявності 80% вакцинованих співробітників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта навчання школа вакцинація Шкарлет МОН коронавірус карантин  
Матеріали по темі