Новини компаній

Концепція розкоші Ex Nihilo: ноу-хау та сировина

12 August 2021, 12:18

З латинської вислів Ex Nihilo означає “з нічого”. Так говорили про твори, у яких немає жодного посилання на тексти інших авторів, і саме ця назва досконало ілюструє філософію бренду Ex Nihilo. Це французький парфумерний дім, який зробив революцію у світі традиційної парфумерії та закохав поціновувачів у свої нішеві аромати. Хто ж вони та чим підкорили серця людей — розповімо у цій статті.

Історія появи Ex Nihilo

Засновниками компанії є троє людей: Бенуа Вердьє, Сільве Лодей і Олів’є Роєр. Кожен з них мав своє заняття: роботу у банку, створення реклами для інших компаній і написання наукової роботи у NASA з надією колись побувати на місяці. Але життя склалося так, що 2013 року вони об’єднались і заснували у Парижі парфумерний дім.

Мотивація була проста — створити те, що вони не знайшли у магазинах. Зробити оригінальні аромати, процес створення яких змінить традиційний підхід, а аромат вийде за рамки відомої досі парфумерії. Усіх трьох дратувала масовість і шаблонність люксових духів, які не давали можливості виразити себе, а лише змушували відповідати рекламним шаблонам.

Щоб досягти бажаного результату, молоді парфумери не пошкодували грошей на найдорожчу сировину та доклали зусиль для розробки унікальної машини, що дає можливість створити персоналізований продукт найвищої якості. У такий спосіб в одному ароматі їм вдалося поєднати філософію авангарду, французьку розкіш і ноу-хау XXI століття.

zpuOEVtPjAQf7HhKRCSPoqzDnTU8kt9_bf5JWSljt3yhoEOZzDTQvAod2GITyNe_6geQkebervnRpnuOPqztYZIpRhohCRcfSTE_AKfKPadQWdrKjVAbozdOntymB36aQVblSUKx

ДНК бренду

Основа Ex Nihilo — це добре продумана концепція з чітко описаними принципами, які й зробили цей бренд винятковим. У ній закладений не план комерційного розвитку, а світогляд засновників і їхнє бажання принести щось інше у світ.

Преміумсировина

Коли бренд Ex Nihilo лише з’явився, парфумерний світ був обурений і зацікавлений. Вони не могли зрозуміти, хто ці люди, які змогли дозволити собі найдорожчу у світі сировину.

Відповідь проста — автори цієї продукції готові підняти ціну та вкласти чимало особистих заощаджень, але вони напевне не поступляться принципом використовувати винятково найліпші матеріали. Для створення неповторного та багатогранного запаху вони везуть сандал з Австралії, апельсинові пелюстки з Марокко, бурбонську ваніль з Мадагаскару, а Centifolia Rose — із самого Грасса. І такі зусилля виправдані — досить лише замовити флакон у EVA і вдихнути цей аромат, щоб у цьому переконатися.

Колаборація з митцями

Бенуа Вердьє, Сільве Лодей і Олів’є Роєр задумували свій бренд не лише як компанію з виробництва нішевих ароматів, а як творчий майданчик. Відтак вони об’єднують довкола себе усіх інакодумців — фотографів, скульпторів, художників, дизайнерів — і дають їм можливість проявити своє бачення світу. Результатом такої співпраці може стати лімітований випуск парфумованої води, ексклюзивна колекція аксесуарів для персоналізації флакона чи повноцінний творчий проєкт.

Французька розкіш

Хоча троє співзасновників приїхали у Париж з різних країн світу, кожен з них має французьке коріння. Тож не дивно, що помітною рисою їхнього бренду став шик ар-деко, збалансований із сучасним мінімалізмом. Особливо яскраво це відображає дизайн бутиків Ex Nihilo. У ньому шляхетний синій колір стін поєднується зі старовинним металом, а дорогоцінний мармур гармонує з розкішним оксамитом.

qiKLwiyMH6iAVIyaRpGoN8Fkr3pXA65jCDuSejt8xHjJYVVrOonLwXlJnP9AypnCxOnqdYJsshusutP-eo9QqWn7-yq4JOGYzbF7OUSmCKOGrcDAmPvREPRcCr02dlH3USp3NGU7

Інновації та технології

Трійка засновників Ex Nihilo черпала натхнення зі здобутків Французької революції та епохи Авангарду. Їх надихала атмосфера того періоду, коли, здавалося б, усе було можливим, і кожен мав шанс стати генієм-винахідником. Тож не дивно, що вагомою особливістю їхнього бренду стала висока технологічність та деталі у стилі ноу-хау.

Машина для створення ароматів

Відкриття першого бутика в Парижі на вулиці Saint-Honore, 352 зчинило багато галасу серед тамтешніх жителів. Говорили про дивні аромати, про невідомих нікому засновників, але найбільше — про диво-машину, що сама змішує інгредієнти парфуму.

Прилад під назвою Osmologue налаштований так, щоб у фантастичній точності відтворювати задану формулу аромату та персоналізувати її під клієнта. Ви можете змінити звучання композиції, підкреслити у ній улюблену ноту та створити унікальну парфумовану воду.

AMEVns1UAIyykKrtqO6BLXdiiaUbF5v9aP28ekjypxcmiH5FSDH6GN9byyv25nEvhGoOMi8PkTd-hWjHvr-ZMf85bb1yH2qk_GIPiNcqoH0oULlh9xesWu_mPEY5cZ_vBGTL1jNO

Дивовижні прилади для проби

У бутиках Ex Nihilo є одна особливість, нетипова для парфумерних салонів, — там відчутний лише свіжий цитрусовий Cologne 352 без домішків ароматів, які розбризкують клієнти та консультанти. Причина — у системі Vases de Senteurs. Це інноваційні прилади у вигляді лампи, що дають можливість відчути аромат композиції у фазі найбільшого розкриття без відтінку спирту. Повітря у залі залишається чистим, а рецептори нюху не втомлюються від дегустації.

Розумне пакування

Керівники бренду подбали не лише про оригінальне створення аромату, але й про його подальше транспортування та зберігання. Для цього вони розробили особливу коробку, вирізану лазером з високотехнологічної піни спеціально під форму фірмового флакона. Вона дає можливість уберегти дорогоцінну есенцію від згубного впливу сонця, перепадів температури та ударів під час перевезення у валізі.

Завдяки старанням засновників бренд Ex Nihilo піднявся на вершину сучасного парфумерного мистецтва. І варто погодитися, оригінальний підхід, свобода самовираження та сміливість бути іншим заслуговують на визнання.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ex Nihilo  
Матеріали по темі