Місто

​«Житомирводоканал» відзвітував, що рівень кисню у Тетереві перебуває в нормі

12 August 2021, 13:05

12 серпня КП «Житомирводоканал» провела дослідження рівню кисню у воді річки Тетерів у кількох місцях забору – усі показники в нормі.

Про це 12 серпня повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

« Вчора вдалося повністю взяти контроль над ситуацією зі скидом неочищених стоків у річку Тетерів! Наразі усі господарсько-побутові та промислові стічні води транспортуються на очисні споруди каналізації і проходять повний цикл очищення. А найголовніше - уже з вчорашнього вечора річка отримала друге дихання! Сьогодні абсолютно в усіх точках відбору кисень перебуває у нормі. Так, у районі Паперової фабрики цей показник становить 5,09 мгО2/дм3, за скидом - 4,96, нижче скиду - 5,12, вище ГКНС - 7,83 при нормі 4,0 мгО2/дм3», - йдеться у повідомленні водоканалу.

Нагадаємо, 11 серпня рибоохоронний патруль не радив ловити рибу в Тетереві, а заступник мера Сергій Кондратюк запевняв, що каналізаційні стоки в річку вже не йдуть.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 7 серпня 2021 року в Житомирі сталася значна аварійна ситуація на головній каналізаційній насосній станції, директор водоканалу просив житомирян зменшити використання води. Через аварію на насосної станції у річку Тетерів потрапили неочищені стоки, що спричинило загибель риби, за фактом виникнення аварії на водоканалі розпочали службове розслідування. У понеділок, 9 серпня, на житомирській ГКНС запустили один насос, але він згорів.

Також 9 серпня на сесії міської ради говорили про загибель риби внаслідок аварії на житомирському водоканалі. Екологи і рибоохорона збирались звертатись до правоохоронних органів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода забруднення водоканал Тетерів ГКНС рівень кисню риба  
Матеріали по темі