Події

​Виганяв з будинку та погрожував розправою: житель Житомирської області на два роки може сісти за грати за насильство над матір’ю

13 August 2021, 11:30

У селі Таборів Новоград-Волинського району 37-річний чоловік систематично вчиняв домашнє насильство відносно своєї матері. Нині йому може загрожувати до 2 років ув’язнення.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«11 серпня до правоохоронців звернулась 60-річна жителька с. Таборів із заявою про те, що син вчиняє відносно неї протиправні дії. Чоловік добре знайомий поліцейським. Дільничні офіцери вже складали адміністративні матеріали відносно нього за насильство у родині та пояснювали йому правові наслідки таких дій. Проте син продовжував ображати матір: виганяв з будинку, вчиняв сварки, погрожував та застосовував фізичну силу. Суд карав порушника штрафами, проте ситуація в родині не налагодилась», – йдеться у повідомленні.

Відтак цього разу відносно кривдника поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України. Відповідно до чинного законодавства нині йому загрожує покарання від громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або піврічний арешт, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, наприкінці липня у Житомирі за знущання з 83-річної матері чоловікові винесли заборонний припис.

Як повідомляв Житомир.info, 1 липня 2021 року Верховною радою прийнято Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі».

15 липня 2021 року Березівська сільська рада Житомирського району оголосила тендер на капітальний ремонт нежитлових приміщень для облаштування притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Очікувана вартість робіт – 7,5 млн грн.

Про протидію домашньому насильству – у програмі «Тема дня» від 14 травня 2021 року

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство мати син ув'язнення домашнє насильство  
Матеріали по темі