Події

​У Житомирській області вогнеборці, лісівники та місцеві жителі рятували прикордонне село від пожежі, яка розповсюдилась від палаючої хати

15 August 2021, 12:24

14 серпня у Житомирській області ледь не згоріло село Возничі, що знаходиться на півночі Овруччини, поблизу кордону з Білоруссю.

Про це 15 серпня повідомила пресслужба управління ДСНС в Житомирській області.

«14 серпня о 17:08 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від місцевих жителів про пожежу в приватному дерев’яному житловому будинку с. Возничі Коростенського району. На момент пожежі господарів дома не було. По приїзду бійці ДСНС з’ясували, що вогнем повністю охоплено будинок та відбулося розповсюдження вогню на оселю, що розташовувалася поруч. До того ж існує загроза поширення полум’я, по сухій траві на всі приватні домоволодіння і господарчі споруди цього села та лісове насадження», - йдеться у повідомленні.

Керівник гасіння пожежі, який прибув на місце події, основні сили і засоби ввів на запобігання поширенню вогню та місця найбільш інтенсивного горіння. Лісівники та місцеві жителі села на тракторі оборали місце пожежі, аби не допустити подальшого поширення полум’я.

«Спільними зусиллями рятувальників, місцевої пожежної охорони, працівників лісового господарства та селян о 18:55 пожежу локалізували та о 20:30 – ліквідувати. Вогнем знищено два житлових будинки, не допущено розповсюдження вогню на лісовий масив та приватні обійстя. Причина пожежі встановлюється фахівцями», - повідомили рятувальники.

Також, за інформацією ДСНС в області, минулої доби 14 серпня на території області виникло шість загорянь сухостою, загальною площею 11 га. Зокрема, вогнеборці ліквідували загоряння сухої трави у смт Білокоровичі (Олевщина) на площі 5 га та сухої трави у с. Межиліска (Народиччина) на площі 1 га.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2021 у селі Стара Котельня Житомирського району сталася пожежа у приватному будинку. До приїзду рятувальників сусіди намагалися врятувати маломобільного господаря, але полум’я перегородило їм шлях. Чоловік загинув.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ліс хата Возничі  
Матеріали по темі