Економіка

В липні в Україні розмитненого секонд-хенду зареєстрували в 5,6 раза більше, ніж нових автомобілів. Популярні марки

16 August 2021, 10:04

У липні на українському ринку було реалізовано та зареєстровано 1,7 тис. нових комерційних автомобілів, це найкращій липневий результат в цьому сегменті автомобільного ринку починаючи з 2013 року.

Про це повідомляє сайт «Укравтопром».

«Відносно червня поточного року попит на нові комерційні авто збільшився на 18%. Всього за сім місяців з початку року в Україні було зареєстровано 8,3 тис. нових комерційних авто. Це на 58% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2020 р.», - пише видання.

Найчастіше в звітному місяці реєструвалися автомобілі марки Renault, продажі яких в річному обчисленні зросли у 3,3 раза до 417 шт.

Другою за популярністю була також французька марка – Peugeot, яка закінчила липень з результатом 224 зареєстрованих авто (+37% до липня 2020 року).

Третій результат у Fiat – 150 машин. Це на 45% менше, ніж торік.

На четвертій позиції рейтингу ще одна французька марка – Citroen, яка за місяць реалізувала на українському ринку 122 автомобілі (+110%).

Також до п’ятірки лідерів потрапив Volkswagen – 110 нових комерційних авто цієї марки поповнили український автопарк, майже утричі більше, ніж роком раніше.

Водночас впродовж липня 54,5 тис. уживаних іномарок, ввезених з-за кордону, отримали українську реєстрацію, це є рекордна кількість реєстрацій розмитненого секонд-хенду за останні 30 місяців – повідомляє «Укравтопром».

Внаслідок цього реєстрації придбаних закордоном вживаних легкових автомобілів перевершили ринок нових легкових авто майже у 5,6 раза.


«Відносно липня минулого року поповнення автопарку країни старими автівками збільшилось на 59 відсотків. Всього з січня по липень поточного року українську прописку отримали 250 тис. легкових авто з пробігом, це на 44% більше ніж торік і у 4,3 раза більше за кількість проданих в країні нових авто за той самий період», - інформує видання.

Найбільш популярною маркою серед розмитненого секонд-хенду залишається Volkswagen. За місяць майже 9,2 тис. авто цієї німецької марки поміняли своїх іноземних власників на українських.

На другому місці Ford. Протягом липня було зареєстровано 4,7 тис. б/в-шних Фордів.

Третьою за популярністю стала Renault з результатом 4,2 тис. машин.

Автомобілі марки Skoda показали четвертий результат, їх придбали 3,6 тис. автомобілістів.

Замикає п’ятірку лідерів – Opel, у заліку якого більше 3,5 тис. українських номерів.

Найпопулярнішим вживаним автомобілем липня став Volkswagen Passat: за місяць свою першу реєстрацію в Україні пройшли 3,3 тис. авто з пробігом цієї моделі.

Нагадаємо, за підсумками 2020 року на українські номери перейшли 353,4 тис. ввезених з інших країн уживаних легкових авто, найпопулярнішою маркою серед ввезених іномарок з пробігом була німецька Volkswagen (58 тис. 518), другий результат у Ford (33 тис. 811), на третьому місці була Skoda (28 тис. 782).

Редакція Житомир.info 12 липня 2021 року підготувала черговий огляд повідомлень чиновників про суттєві зміни у майновому стані, які стосуються придбаних автомобілів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автомобіль розмитнення  
Матеріали по темі