Економіка

У липні в Житомирській області подорожчали цукор, масло та яйця, а овочі, борошно і крупи стали дешевшими, – статистика

16 August 2021, 11:45

На споживчому ринку в Житомирській області у липні порівняно з червнем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,8%.

Про це 12 серпня повідомило Головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, на 8,3-3,2% подорожчали оливкова олія, цукор, риба та продукти з риби, маргарин та інші рослинні жири, кондитерські вироби з цукру, соуси, приправи, на 2,8-0,7% – кава, сіль, прянощі та кулінарні трави, масло, кондитерські вироби з борошна, м′ясо курей, шоколад, яйця, яловичина, молоко, свинина, сало, рис, фруктові соки», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, серед фруктів на 5,6% піднялись ціни на цитрусові, на 3,8% – яблука, натомість, банани подешевшали на 9,2%, кісточкові – на 6,9%.

Також знизились ціни на овочі загалом на 8,5% за рахунок подешевшання овочів, вирощених з насіння, картоплі, капусти на 20,2-14,3%.

Поряд з цим, відбулося зниження цін на 2,3-1,5% на морозиво, мінеральні та джерельні води, кисломолочну продукцію, борошно і крупи.

Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали в цілому на 1,1%, зокрема, алкогольні напої – на 1,4%.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2021 року, якщо порівнювати з травнем, на споживчому ринку Житомирської області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,5%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна продукти статистика ринок  
Матеріали по темі