Події

​На Польовій в Житомирі Chevrolet переїхав собаку, у поліції прокоментували подію

17 August 2021, 10:12

13 серпня на Польовій у Житомирі автомобіль Chevrolet переїхав дворового пса.

Про це 14 серпня повідомили волонтери, які оприлюднили в соцмережі відео інциденту з закликом допомогти розшукати водія.

«Житомиряни, допоможіть, будь ласка, відшукати мудака на Chevrolet, який 13 серпня у дворі на Польовій переїхав собаку», - йшлося у дописі житомирянки Юлії Чепюк. Наступного дня жінка додала, що «героя» знайшли.

У коментарях до даного допису житомирська волонтерка Юлія Закшевська опублікувала кілька відео, які вона знімала на телефон під час спілкування з водієм Chevrolet та його пасажиркою. Чоловік та жінка запевняли, що не помітили собаку, який лежав на асфальті. Вони спершу відмовлялися везти тварину до ветлікарні та оплачувати її лікування, втім потім погодились. Врешті Юлія Закшевська повідомила, що у ветклініці пасажирка авто накинулась на неї з кулаками.

16 серпня у пресслужбі ГУНП в Житомирській області Житомир.info повідомили, що розбираються у даній ситуації. Офіційний коментар поліція оприлюднила вранці 17 серпня на своїй сторінці у фейсбук.

«Шановні друзі, у мережі кілька днів тому з'явилось відео, як у районі Польової у Житомирі водій наїздить на собаку, який лежить на дорозі. Потому тварина вискакує з-під колес і втікає. Довкола цієї події з'явилось багато пліток і спроб передьорнути ситуацію, тому даємо ДОСТОВІРНУ інформацію: 1. Водій автівки встановлений та опитаний. Це житомирянин, який проживає у цьому ж мікрорайоні, 1971 року народження. ЖОДНОГО СТОСУНКУ до поліції він НЕ МАЄ. Кваліфікація його дій - ст. 124 КУпАП. За його словами, він не помітив собаку, яка лежала, і, тим більше, не мав умислу її травмувати. Навпаки зупинився, аби подивитись, що трапилось, а коли собака побігла, то вирішив, що з нею все гаразд. Наступного дня теж приїхав до ветеринарної клініки, аби пересвідчитись, що все так і є. Оплатив огляд та надання необхідної допомоги собаці. 2. У клініці дійсно між чоловіком та пасажиркою його авто і волонтеркою виник конфлікт. Чомусь дорослі люди, які, на відміну від тварин, уміють говорити, не змогли цивілізовано домовитись і спокійно вирішити питання. На місце викликали наряд поліції і правоохоронці втихомирювали сторони та прийняли їх заяви. 3. І дуже коротке роз'яснення правознавчих моментів (для любителів трактувати норми законів). Усі правопорушення мають 4 складові: об'єкт, об'єктивна сторона, суб'єкт, суб'єктивна сторона. Виходячи з їх наявності або відсутності і приймається рішення щодо кваліфікації правопорушення тими, хто це уповноважений робити. Для бажаючих цим займатись - конкурси до лав поліції тривають постійно. Приходьте, спробуйте», - йдеться у повідомленні поліції.

Нагадаємо, 2 червня 2021 року на Крошні у Житомирі з вікна третього поверху чоловік з дружиною викинули собаку. Очевидці викликали поліцію, а тварину завезли до ветеринарної клініки, згодом собака помер. За фактом жорстокого поводження з твариною поліція розпочала кримінальне провадження. 18 червня чоловікові повідомили про підозру. Зазначалося, що йому загрожує арешт на пів року або обмеження волі до трьох років. 30 червня Богунський райсуд м. Житомира виніс вирок чоловікові за жорстоке поводження з твариною: 2-х місяці арешту.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня 2020 року у соцмережі опублікували відео, на якому жінка схопила собаку за задні лапи, виставила у вікно головою вниз і трусить, а тварина голосно скавчить. Інцидент стався на 7-му поверсі гуртожитку, що на вулиці Князів Острозьких, 93. На відео відреагували волонтери та викликали поліцію. У хаскі діагностували забої. За знущання з цуценяти 31-річній житомирянці загрожував штраф або обмеження волі. Станом на 10 грудня хаскі на ім’я Віккі перебувала у волонтерів, адже проходила курс лікування. 12 січня 2021 року Богунський райсуд м. Житомира виніс постанову, відповідно до якої, житомирянці, яка знущалася з цуценяти, призначили штраф у розмірі 3400 грн з конфіскацією тварини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наїзд ДТП автомобіль собака тварина Польова поліція  
Матеріали по темі