Події

​З початку року у Житомирській області сталися 38 ДТП з нетверезими водіями: 31 людина травмувалась і 5 загинули

19 August 2021, 13:46

З початку 2021 року у Житомирській області правоохоронці виявили понад дві тисячі водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Про це 19 серпня повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.

«За загальною статистикою правоохоронців, на території регіону в поточному році виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 2223 водія за керування у нетверезому стані. Водночас за участі керманичів у стані алкогольного сп’яніння цьогоріч в області сталися 38 дорожньо-транспортних пригод. У 23 з них цього року травмувались 31 людина, ще 5 загинули», – йдеться у повідомленні.

Також у поліції інформують, що нещодавно у Бердичівському районі сталася дорожньо-транспортна пригода за участі керманича, який в’їхав у стовп посеред села та… заснув. У результаті ДТП пошкоджені електроопора та транспортний засіб. Ніхто з людей не постраждав.

На місці події поліцейські, які фіксували обставини автопригоди, помітили у 44-річного порушника явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Однак від проходження відповідного обстеження він відмовився.

Відносно чоловіка поліцейські оформили адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП.


Нагадаємо, з 17 березня 2021 року в України збільшили штрафи за низку порушень правил дорожнього руху, зокрема, якщо раніше за ч. 1 ст. 130 (керування в стані алкогольного сп'яніння) був штраф 10 тисяч 200 гривень і рік позбавлення права керувати транспортним засобом, то тепер це -17 тисяч і також рік позбавлення.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня у селищі Житомирської області нетверезий водій на ВАЗ збив двох пішоходів: дівчина з травмами у лікарні, а хлопець загинув.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція нетверезий водій штраф  
Матеріали по темі