Здоров'я

​У приватній лікарні «Медібор» лапароскопічне видалення нирки

20 August 2021, 16:26

У Житомирі в приватній лікарні «Медібор» було проведено лапароскопічне видалення нирки, яка була уражена пухлиною. Особливість операції – складна локалізація пухлини та близькість крупних судин. Якісно та без ризиків для пацієнта видалити уражену нирку можна було лише завдяки сучасним лапароскопічним технологіям.

За словами кандидата медичних наук онкоуролога Юрія Зайця та хірурга онко-уролога Дмитра Казмірчука, наразі лапароскопічний метод у світовій медицині використовується як основний. Адже він забезпечує і швидку реабілітацію, і знижену ймовірність розвитку ускладнень. Ще одна перевага лапароскопії – відсутність страшних рубців. Лише декілька косметичних швів на тілі, які з часом стають практично непомітними.

«Оперували пацієнта з діагнозом рак правої нирки, перша стадія, але пухлина знаходилася в центрі нирки, пухлина більше п’яти сантиметрів на судинах, але ми вирішили цю операцію зробити лапароскопічно. Це набагато менша травма для організму, друга перевага — ми виконували операцію більше прицензійно тому, що ми маємо на екрані збільшення в кілька разів, і ми більш точно можемо працювати, як з судинами, так і іншими структурами. Перебіг післяопераційного періоду набагато легший, і час перебування хворого в клініці після лапароскопічних операцій зменшується, це декілька діб», — розповідає Юрій Заєць.


«В порівнянні з відкритим методом, який вже 10 років практикується, він зовсім немає гірших онкологічних результатів, у пацієнтів менш виражений хронічний больовий синдром. Якщо це ранні стадії раку нирки, зазвичай пацієнт повинен тільки спостерігатися в подальшому в онколога, тобто ніякого іншого лікування більше не буде, хірургічне лікування є радикальним і основним», — зазначає Дмитро Казмірчук.

Оперування таких складних випадків вимагає майстерної роботи та додаткового залучення експертів. Крім того, для такого методу хірургії необхідно сучасне інноваційне обладнання. У приватній лікарні «Медібор» є все необхідне для того, щоб проводити надскладні оперативні втручання лапароскопічним методом.

«На сьогоднішній день в Україні такі операції виконують часто, але не настільки, як хотілося б. Тобто вже є досить багато клінік, які виконують такі операції, але ще для деяких регіонів це є в новинку. Але це є золотим стандартом лікування раку нирки важких локалізацій та пухлин великого розіміру. Клініка дуже приємно здивувала тим, що має все сучасне забезпечення для виконання таких оперативних втручань», — розповідає Дмитро Казмірчук.

«Дуже підготовлена операційна, для нас були створені дуже приємні умови праці», — каже Юрій Заєць.

Пацієнт був виписаний додому в задовільному стані на третій день після операції.

Приватна лікарня «Медібор» максимально оснащена, забезпечує своїх пацієнтів у період реабілітації палатами класу “люкс”, якісним медичним доглядом, харчуванням та супроводом після виписки.

Наразі, щоб отримати медичні послуги європейського рівня, достатньо зателефонувати та завітати до клініки «Медібор».

Детальну інформацію дивіться на сайті: Частный хирургический центр Медибор.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Медібор хірургія операція  
Матеріали по темі