Події

У селі Житомирської області через дитячі пустощі з вогнем згоріло 10 тонн сіна

23 August 2021, 11:54

У селі Миньківці Бердичівського району Житомирської області 22 серпня сталася пожежа в одному з домогосподарств. Спопеліло 10 тонн сіна.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Учора бійці ДСНС ліквідували займання копиці сіна у с. Миньківці Бердичівського району. Там вогонь знищив 10 тонн сіна. Проте рятувальниками не допущено розповсюдження вогню на сінник, в якому знаходилось ще близько 15 тонн сіна та на житловий будинок. Попередня причина пожежі – дитячі пустощі з вогнем», – йдеться у повідомленні.

Фото пресслужби ГУ ДСНС України у Житомирській області

В обідню пору того ж дня пожежа спалахнула і в дерев’яному житловому будинку у селі Новосілки Коростенського району.

«На момент виникнення займання в будинку нікого не було. Зі слів сусідки, вона побачила, що вогонь повністю охопив дім та поширився далі на будівлі. Жінка негайно викликала рятувальників», – пише пресслужба ГУ ДСНС.

Прибувши на місце події, бійці ДСНС з’ясували, що горить оселя, також полум’я вже розповсюдилося на три господарчі будівлі, що знаходилися на цьому ж обійсті. Керівник гасіння пожежі відразу прийняв рішення викликати на допомогу додаткові сили та засоби. У ході ліквідації рятувальники вилучили із однієї з господарчих споруд п’ять газових балонів.

Зусиллями двох відділень бійців ДСНС пожежу о 14:40 локалізували та о 16:00 ліквідували. Під час гасіння рятувальники здійснили три підвози води з водойми, що розташована на відстані близько двох кілометрів.

Вогонь знищив господарчу будівлю та причіп для машини, що знаходився в ній, пошкодив перекриття оселі по всій площі, перекриття та покрівлю у двох інших господарчих будівлях.

Попередня причина виникнення пожежі – коротке замикання електромережі.

Як повідомляв Житомир.info, 18 липня 2019 року в Хорошівському районі Житомирської області 5-річний хлопчик, граючись сірниками, підпалив сінник та збирався сам гасити полум’я: прибіг до батьків і поросив «водички».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС сіно дитячі пустощі  
Матеріали по темі