Фоторепортаж

​У Житомирі провели екскурсію оновленим магістратом, який став інклюзивним. Фоторепортаж

23 August 2021, 12:04

23 серпня у Житомирі відкрили будівлю магістрату, відреставровану за програмою “Велике будівництво” і облаштовану під потреби Обласного краєзнавчого музею.

З нагоди відкриття оновленого магістрату директор краєзнавчого музею Роман Насонов провів екскурсію щойно відремонтованими залами для чиновників міста та області та для охочих житомирян.

Однією з особливостей магістрату-музею стало те, що приміщення вдалося зробити доступним для людей з інвалідністю. Тож депутатка житомирської міської ради Неля Ковалюк протестувала підіймач для візочників.

Не залишилося без уваги й оновлене подвір’я магістрату – гості, що завітали на відкриття, із задоволенням фотографувалися біля оновленого фасаду та на лавках.

Детальніше про те, скільки тривало оновлення магістрату, скільки коштів на це витратили та коли у музеї з’являться експонати – дивіться у відеосюжеті на нашому сайті

Зазначимо, як і планувалося, реконструкцію магістрату в Житомирі, де розмістять природничу та історичну експозиції обласного краєзнавчого музею, завершили до 30-ї річниці Незалежності. Втім для відвідувачів новий музей відкриють у 2022 році.

Який вигляд мав житомирський Магістрат у березні 2021 року дивіться у фоторепортажі.

Як повідомляв Житомир.info, 22 квітня 2019 року пресслужба Житомирської ОДА оприлюднила проєкт реконструкції магістрату, додавши, що після ремонту туди перенесуть житомирського мамонта, а поруч облаштують музейний сад.

Житомир.info





Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: магістрат реставрація реконструкція ремонт краєзнавчий музей Насонов  
Матеріали по темі