Суспільство

У Житомирській області судили подружжя: чоловіка – за нецензурну лайку вдома, жінку – бо не пускала його у квартиру

24 August 2021, 12:14

У місті Бердичів Житомирської області суд розбирався у подружній сварці: чоловік дебоширив удома, тому дружина не пускала його у помешкання. Тож закон порушили обоє. Чоловікові суд призначив штраф, щодо жінки обмежився усним зауваженням.

Про курйозну судову справу 19 серпня розповіла пресслужба Бердичівського міськрайонного суду.

«Міськрайонний суд нещодавно розбирався у складнощах сімейних відносин одного бердичівського подружжя. На чоловіка та дружину поліція склала два адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства (ч. 1 статті 173-2 КУпАП)», – йдеться у повідомленні.

А передувало обопільному зверненню до правоохоронців сімейна суперечка. Ввечері на початку липня цього року нетверезий чоловік повернувся додому, учинив сварку з дружиною, ображав її нецензурними словами. Наступного ж дня додому не потрапив узагалі: жінка не пустила його до квартири, бо «хвилювалась за своє та синове життя».

Таким чином, чоловіка притягували до адміністративної відповідальності за психологічне насильство, дружину – за економічне (позбавлення доступу до житла та майна). Обидва порушники – вони ж і потерпілі – визнали свою вину. Окрім зізнань, винуватість кожного з подружжя підтверджували також матеріали справи.

Наслідком судового розгляду стало накладення на чоловіка 170 гривень штрафу. Це зважаючи на його каяття, ступінь вини і вчинення правопорушення вперше. Що ж до жінки, суд обмежився усним зауваженням: до уваги було взято визнання нею вини, позицію чоловіка-потерпілого (просив не притягувати до відповідальності), а також обставини, які передували скоєнню правопорушення.

Як повідомляв Житомир.info, у середині липня 2021 року жителя Бердичівського району Житомирської області засудили до 150 годин громадських робіт за нанесення легких тілесних ушкоджень неповнолітнім пасинкам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Бердичів домашнє насильство насильство дебош  
Матеріали по темі