Новини компаній

Оптова торгівля з Китаєм: як це робиться

25 August 2021, 10:07

1920-120370300

Сьогодні одним з найприбутковіших видів торгівлі є торгівля з Китаєм. Але при цьому виникає безліч проблем: знайти виробника, перевірити його надійність, організувати поставки оптом з Китаю, та налагодити продаж в Україні. Адреси постачальників в більшості знаходять через інтернет, та покупці змушені довіряти інформації з китайських платформ.

Як замовити товар в Китаї оптом

Головна перевага торгівлі з Китаєм - економія. Вартість одиниці товару обчислюється, виходячи із загального обсягу замовлення. Крім того, при співпраці з великими постачальниками оптова торгівля - це вірне рішення і головна вимога. Особливо, якщо маркетинг передбачає брендування або персоналізацію. В цьому випадку компанія пропонує іменні коробки, спеціальні наклейки, гравіювання та інші види маркування.

Ще одним плюсом оптової торгівлі є постійність поставок. Адже якщо доставка йде з віддаленої провінції, вона може зайняти тривалий час. Також потрібно враховувати свята на території Китаю, під час яких вам не будуть відправляти вантаж, і які займають чимало часу.

Багато оптових постачальників взуття, біжутерії та електроніки встановлюють свої правила, які повинні виконуватися як постачальником, так і замовником. Тому при укладанні договору про оптові поставки значно зручніше не вникати в нюанси кожного окремого пункту, а домовитися з посередником. В цьому випадку ви не будете пов'язані особливостями китайського менталітету, а ваш партнер не повинен буде осягати тонкощі європейського бізнесу. Працюючи з грамотним посередником, ви зможете уникнути безлічі непорозумінь, які дуже заважають бізнесу.

freight-forwarder-from-China-to-Brazil

Переваги роботи через посередника

Незважаючи на те, що посередницькі послуги - це "зайві" витрати при звичайному укладанні угод, в разі великих, оптових поставок з Піднебесної така вимога стає "необхідним злом".

Якщо ви плануєте велике замовлення і бажаєте самостійно виконати всі формальності, приготуйтеся до вирішення досить складних і незвичних завдань. Навіть підприємці, які давно і успішно торгують з іншими країнами Європи і Америки, частіше стають в безвихідь при оформленні договорів з китайським виробником.

Проте кваліфікований посередник не тільки допоможе укласти вигідний договір з виробником і продавцем, а й порадить, як вигідно доставити вантаж з Китаю, пройти митні формальності, розрахувати маршрут та вибрати вид транспорту (морський, повітряний або залізничний).

Також посередник допоможе провести всі банківські операції, не наштовхнувшись на рифи чужої фінансової системи. А ще зможе вирішити всі питання, якщо раптом постачальник поставив неякісний або некондиційний товар, невідповідний заявленим вимогам.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Китай торгівля оптова торгівля гуртова торгівля  
Матеріали по темі